رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با ابراز نگرانی در خصوص افزایش آمار بیکاران در کشور عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار گرفته شده از تعداد بیکاران در کشور بیش از 5 میلیون می باشد که این نرخ بیکاری در کشور بسیار نگران کننده است.


به گزارش از تیتر آزاد، سلمان خدادادی ، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با ابراز نگرانی در خصوص افزایش آمار بیکاران در کشور عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار گرفته شده تعداد بیکاران در کشور بیش از 5 میلیون می باشد که این نرخ بیکاری در کشور بسیار نگران کننده است.

وی همچنین با بیان اینکه باید هر چه سریعتر اقداماتی در راستای کاهش این آمار صورت پذیرد بیان داشت: وجود چندین میلیون بیکار در کشور هم موجب نگرانی و ایجاد تشویش در خانواده ها و هم موجب بروز بسیاری از مشکلات اجتماعی در کشور شده است، در حال حاضر بیکاری از مرز مشکل گذشته است و به معضلی برای جامعه تبدیل شده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین با اشاره به جمعیت بیکاران در شهرهای مرزی کشور بیان کرد: براحتی می توان گفت اغلب جمعیت بیکار در کشور را افرادی تشکیل می دهند که در شهرهای مرزی کشور زندگی می کنند، دولت باید هر چه سریعتر منابع مورد نیاز برای اشتغال افرادی که در این شهر ها زندگی می کنند تامین کند ولی متاسفانه تا کنون چنین امری صورت نگرفته است.

خدادادی در بیان علت افزایش بیکاری در شهرهای مرزی کشور بیان کرد: واردات بی رویه کالاهای غیر ضروری و کالاهایی که مشابه آنها در داخل وجود دارد و تولید می شود علت اصلی بیکاری در شهر های مرزی کشور است ، اغلب مردم این شهرها بجای اشتغال در زمینه های کشاورزی ، تولیدات صنعتی و بومی مشغول فروش کالاهایی هستند که از خارج کشور وارد می شود و یا اینکه قاچاق کالا انجام می دهند تا زندگانی خود را با آن سپری کنند.

وی ادامه داد: دولت در وهله اول باید منابع مورد نیاز برای اشتغالزایی در کشور را تامین کند و این کار از حفظ منابع صندوق توسعه ملی امکان پذیر است که تا کنون این امر نیز صورت نگرفته است و دولت منابع این صندوق را صرف هزینه های جاری خود کرده است تا آنکه برای اشتغال سرمایه گذاری کند، دولت باید بداند این مبالغی را که صرف هزینه های خود از محل صندوق توسعه انجام داده است حق کارمندان و کارگرانی بوده که چشم انتظار حرکتی از سوی دولت در زمینه اشتغال آنان بوده اند.

گفتنی است صندوق توسعه ملی، پس از تجربه ناموفق حساب ذخیره ارزی، بر اساس ماده 84 قانون برنامه پنجم توسعه با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسلهای آینده از منابع نفت و گاز و فرآورده‌های نفتی تاسیس گردید.

انتهای پیام/