آبله مرغان از بیماری‌های خفیف و بسیار واگیردار است. این بیماری که در کودکان شایع‌تر است، توسط ویروس هرپس زوستر ایجاد می‌شود.


به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آبله مرغان، یک عفونت شدیدا مسری است که علامت و مشخصه آن ضایعات پوستی (بثورات وزیکولی) است. این بیماری می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما در کودکان شایع‌تر است.

آبله مرغان عمدتا در اواخر زمستان و فصل بهار در نواحی معتدل بروز می‌کند. رواج این بیماری در اردیبهشت و خرداد بیش از سایر ماه‌ها است و کودکان بیشترین گروه سنی پر خطر در برابر این بیماری محسوب می‌شود..

بیشترین گروه سنی مستعد ابتلا ۵ تا ۹ ساله و در بقیه موارد اغلب بچه‌های زیر ۱۵ سال هستند. این بیماری، حدود ۱۰ درصد از بچه‌های بالای ۱۵ سال را درگیر می‌کند و کودکانی که در نواحی معتدل زندگی می‌کنند بیشتر در سن کم به این بیماری دچار می‌شوند.

علائم و نشانه‌های آبله مرغان
به طور معمول بصورت بثورات پوستی خارش دار بروز می‌کند. دانه‌ها یا جوش‌های آبله مرغان به صورت برآمدگی کوچک شروع می‌شوند که به سرعت به تاول‌های کوچک مایع دار با زمینه صورتی تغییر شکل پیدا می‌کنند و در نهایت به صورت پوسته‌های قهوه‌ای و خشک شده در می‌آیند.

این دانه‌ها و جوش‌ها اغلب از پوست سر، صورت یا تنه شروع می‌شود، سپس می‌تواند در سر تا سر بدن پخش شود. کودکان اغلب بین۲۵۰ تا ۵۰۰ دانه آبله می‌زنند، اگر چه در مواردی ممکن است بیماری فقط به چند تاول کوچک محدود شود.

تب، درد شکم، ایجاد بثورات پوستی بر روی دهان، گلو و شکم از دیگر عوامل ظاهری بیماری آبله مرغان محسوب می‌شود.


علل بروز آبله مرغان
ویروس هرپس زوستر از طریق قطره‌های ریز هوا به درون دهان نفوذ پیدا می‌کند و یا این ویروس از طریق ضایعات پوستی فرد بیمار به دیگران منتقل می‌شود.

گفتنی است، سرم حاوی پادتن علیه این ویروس برای افرادی که خطر ایجاد بیماری خطرناک در آن‌ها زیاد است (مثل کسانی که داروهای ضدسرطان یا سرکوب‌کننده ایمنی دریافت می‌کنند) استفاده می‌شود. اخیراً یک واکسن جدید برای این بیماری مورد تأیید قرار گرفته است.

انتهای پیام/