افزایش شکاف طبقاتی، حقوق‌های نجومی مدیران دولتی و عدم قاطعیت دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی، ظهور پدیده‌ای به نام گورخوابی، عدم موفقیت در کنترل رکود و ایجاد اشتغال برای جوانان همه از دلایلی است که باعث ریزش آراء روحانی و در نتیجه نگرانی اصلاح‌طلبان از حضور وی در انتخابات شده است.


به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اصلاح‌طلبان از مدت‌ها پیش نسبت به عملکرد حسن روحانی و رشد بی‌سابقه آراء منفی او ابراز نگرانی کرده و معتقد بودند با توجه به عملکرد ضعیف دولت در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی امکان بسیج افکار عمومی به نفع حسن روحانی در انتخابات پیش‌رو سخت و حتی غیر ممکن است.

عدم شناخت و ارتباط با قشر ضعیف جامعه، افزایش شکاف طبقاتی، حقوق‌های نجومی مدیران دولتی و عدم قاطعیت دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی، افزایش حاشیه نشینی و ظهور پدیده‌ای به نام گورخوابی، عدم موفقیت در کنترل رکود و ایجاد اشتغال برای جوانان و پرداختن به مسائل سیاسی به جای رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم همه از دلایلی است که باعث ریزش آراء روحانی و در نتیجه نگرانی اصلاح‌طلبان از حضور وی در انتخابات شده است.

از سوی دیگر حضور افرادی مانند حجت الاسلام رئیسی و محمد باقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری و کارنامه موفق این دو کاندیدا در رسیدگی به محرومان و مبارزه با مفاسد اقتصادی در مدیریت‌های کلان، احتمال شکست حسن روحانی در دور اول انتخابات را بیشتر کرده است.

البته برخی معتقدند که اگر حجت الاسلام رئیسی و قالیباف همزمان در صحنه انتخابات حضور داشته باشند، تکلیف رئیس جمهوری دوازدهم در دور دوم انتخابات و میان این دو نفر مشخص می‌شود.

آرا منفی روحانی بسیار بالاست

سید محمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با بیان اینکه معمولا در دنیا و ایران مرسوم است که رئیس جمهور دوره دوم هم انتخاب می شود اظهار داشت: اما این قاعده استثنا هم دارد برای مثال رئیس جمهور فعلی فرانسه بخاطرضعف عملکرد و نارضایتی مردم اصلا برای دوردوم کاندیدا نشد چون متوجه شد نتیجه نخواهد گرفت.

وی افزود: اگر دولتی ضعیف باشد دلیلی ندارد که مورد اقبال مردم واقع شود، مردم به رئیس دولتی دوباره رای می‌دهند که طرح‌های اساسی و پروژه‌های بزرگی در دست اقدام داشته باشد و جامعه احساس کند که دولت دیگری نمی‌تواند این پروژه‌ها راتکمیل کند و فرآیند آن‌ها را استمرار بخشد.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت فعلی وعده‌های بسیاری داده و به آن‌ها عمل نکرده و شرایط در دولت یازدهم روز به روز برای مردم سخت‌تر شده است؛ در بحث تولید و اشتغال که محور سال جاری و مورد تاکید رهبری است، دولت ضعف‌هایی دارد و توان ایجاد تحول در این حوزه‌ها را ندارد.

حسینی ادامه داد: دولت‌ها در 4 سال اول کار خود با انگیزه هستند و کارهای بزرگی انجام می‌دهند، این دولت 4 سال ابتدایی را بیشتر به روزمره‌گی گذرانده و همه دلبستگی‌اش این بوده که بعد از برجام سرمایه‌گذار خارجی جذب کند و به جای اینکه نسخه اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشد، مشکلات کشور را با کمک دیگران حل کند.

وی با بیان اینکه غالب مردم امیدی به کارآمدى این دولت ندارند عنوان کرد: با حضور افراد توانمند و ذی صلاحیت و خوش نامی مثل حجت الاسلام رئیسی که دارای برنامه عملیاتی و تیم قوی اجرایی قوی هستند شرایط برای حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه فراهم است.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: براساس نظر سنجی‌ها آرا منفی روحانی بسیار بالاست و کاندیداتوری جهانگیری در انتخابات هم خود بیانگر ضعف و ناتوانی دولت است، کاندیداتوری جهانگیری به این معناست که دولت کارنامه درخشانی ندارد و برای اینکه ضعف خود را جبران کند از او استفاده کرده تا در جریان مناظرات فرافکنی کند.

حسینی افزود: اگر روحانی کارهای اساسی و مهمی انجام داده بود نیازی به کاندیدای پوششی و کمکی نداشت و حتی اگر مقابل ده رقیب انتخاباتی هم قرار می‌گرفت می‌توانست پیروز شود، اما شواهد و قرائن حاکی از آن است که این دولت ادامه پیدا نمی‌کند.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم گفت: اگر از بین کاندیداهای انقلابی یک نفر در میدان بماند جریان انقلابی در مرحله اول موفق خواهد شود و اگر بنا به هر دلیل و مصلحتی هر دو نفر آقایان رئیسی و قالیباف در صحنه بمانند احتمال اینکه انتخابات به دور دوم کشیده شود زیاد است.

مردم با مشکلات مختلف معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند

پرویز سروری دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در خصوص احتمال تک دوره‌ای شدن روحانی به خبرنگار دانا گفت: دولت‌‌ها بر اساس کارآمدی و کارنامه‌شان دو دوره‌ای می‌شوند، اگر قرار بود در نظام همه رئیس جمهورها دو دوره‌ای باشند دیگر نیازی به این همه هزینه نبود تا هر چهار سال یک بار انتخابات برگزار شود.

وی عنوان کرد: دو دوره‌ای شدن روسای جمهوری بستگی عملکرد رئیس جمهوری در چهار سال اول دارد، اینکه آیا رئیس جمهوری در دوره اول خود رضایت مردم را جلب کرده یا خیر.

عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر مردم با مشکلات مختلف معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، کشور از نظر اشتغال‌زایی و رکود با چالش مواجه است و مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی وجود دارد.

سروری افزود: اینگونه احساس می‌شود که وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهوری فعلی در هیچ کدام از حوزه‌ها محقق نشده و مردم الزامی ندارد که حتما برای بار دوم هم به یک رئیس جمهوری رای بدهند.

وی گفت: اگر مردم احساس کنند که رئیس جمهوری موفق بوده حتما برای بار دوم هم به او رای می‌دهند اما اگر احساس کنند که تکرار یک دولت می‌تواند مشکلات را افزایش دهد حتما تصمیم‌ دیگری اتخاذ خواهند کرد.

کمتر از یک ماه تا انتخابات ریاست جمهوری مانده و اصلی‌ترین رغیب حسن روحانی در انتخابات کارنامه و عملکرد دولتش در 4 سال اول است، کارنامه‌ای که روحانی برای دفاع از آن با یک یار کمکی پا میدان انتخابات گذاشته و در طرف دیگر ماجرا هم منتقدانی از جمله حجت الاسلام رئیسی و محمد باقر قالیباف حضور دارند که بر اساس نظرسنجی‌ها احتمال پیروزی یکی از این دو کاندیدا در مرحله اول یا حضور این دو کاندیدا در دور دوم انتخابات بیش از سایرین است.

انتهای پیام/