حزب محافظه‌کار در شرایطی که انتظار داشت ۱۰۰ کرسی بیشتر را در مجلس عوام انگلیس به دست آورد، حتی نتوانست اکثریت پارلمان را مانند انتخابات پیشین کسب کند.

به گزارش تیترآزاد به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، رأی‌دهندگان انگلیسی در انتخابات پارلمانی پیش از موعد این کشور که روز گذشته برگزار شد، یک ضربه ویرانگر به ترزا مِی، نخست‌وزیر این کشور وارد کردند؛ مِی حدود 52 روز پیش با این توجیه که برای مذاکرات برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) نیازمند حمایت بیشتری است، پارلمانی را که حزب متبوع وی در آن اکثریت داشت منحل و برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرد. اما نتیجه انتخابات روز گذشته باعث شد که این حزب اکثریت مجلس عوام را از دست بدهد و کشور به سوی یک هرج و مرج سیاسی رانده شود.

به نوشته رویترز، در شرایطی که انتخابات روز گذشته هیچ پیروز قاطع و مشخصی ندارد، ترزا مِی اعلام کرده‌است که به تلاش خود ادامه می‌دهد که به معنی عدم کناره‌گیری از رهبری و نخست‌وزیری انگلیس است. اما جرمی کوربین، رقیب وی و رهبر حزب کارگر انگلیس گفته است که ترزا می باید کناره‌گیری کند.

بررسی اظهارات کارشناسان سیاسی نشان می‌دهد که بسیاری تصمیم وی برای برگزاری انتخابات زودهنگام را یک اشتباه بزرگ توصیف کرده و عملکرد وی طی کارزارهای انتخاباتی را استهزاء کردند.

با این حال، گزارش‌ها نشان می‌دهد که وی قصدی برای استعفا از سمت خود ندارد. به گزارش بی‌بی‌سی تراز مِی هیچ قصدی برای اعلام استعفای خود ندارد. با این حال مشخص نیست که آیا این اعلام این خبر به منظور پایان دادن به شایعات پیش از انجام بررسی‌ها و تصمیم‌گرفتن قطعی است یا خیر.

در حالی که مذاکرات پیچیده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا قرار است طی 10 روز آتی آغاز شوند، هنوز مشخص نیست که چه کسی دولت بعدی را تشکیل خواهد داد و جهت‌گیری بنیادین در خصوص خروج از اتحادیه اروپا چگونه خواهد بود.

ترزا مِی پیشتر گفته بود که اگر محافظه‌کاران اکثریت کرسی‌ها و احتمالا اکثریت آرای ریخته شده‌ به صندوق‌ها را کسب کنند، ناگزیر خواهیم بود که از داشتن دوره‌ای از ثبات اطمینان حاصل کنیم و این دقیقا چیزی است که انجام خواهیم داد.

در مقابل اما کوربین گفته است که تلاش مِی برای به دست آوردن اکثریت بیشتر با شکست و ناکامی مواجه شده است. به گفته وی «چیزی که مِی کسب کرد، از دست دادن کرسی‌های محافظه‌کاران، از دست دادن آراء مردم، از دست دادن پشتیبانی و از دست دادن اعتماد است».

به گفته کوربین «من فکر می‌کنم که ادامه این مسیر کافی است، و حقیقتا، راهی برای تشکیل یک دولت که به درستی نماینده تمامی مردم این کشور است فراهم شود».

جان مک‌دانل، سخنگوی حزب کارگر در همین ارتباط اعلام کرد که «ما آماده خدمت به کشور و تشکیل یک دولت اقلیت هستیم ... زیرا فکر نمی‌کنم که حزب محافظه‌کار پایدار باشد، و فکر نمی‌کنم که نخست‌وزیر (کنونی) پایدار باشد». هرچند مک‌دانل تأکید کرد که حزبش با دیگر احزاب ائتلاف نخواهد کرد.

انتهای پیام/