در کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر گرگان، از سالروز ورود امام حسن عسکری(ع) به گرگان تا ولادت آن امام همام، با نام هفته فرهنگی گرگان نامگذاری شد.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از پاسرو؛ در کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر گرگان که دیشب برگزار شد، دوم ربیع الثانی (یک روز پیش از سوم ربیع الثانی، سالروز ورود امام حسن عسکری(ع) به گرگان در سال 255 هجری قمری) تا هشتم ربیع الثانی به عنوان هفته فرهنگی گرگان نام گرفت.
در این کمیسیون بین نام های «هفته معنوی گرگان» و «هفته فرهنگی گرگان»، بررسی و مشورت بعمل آمد که در نهایت با رای اکثریت حاضر در شورا طول این مدت به عنوان هفته فرهنگی گرگان نامگذاری شد.
ورود امام حسن عسکری(ع) به گرگان باید ارزش گذاری شود
ابراهیم جرجانی از اعضای شورای شهر گرگان در این کمیسیون گفت: کمیسیون فرهنگی شورا در سال اول دور پنجم توانسته اتفاقات خوبی رقم بزند مانند روز پنجم آذر را که به عنوان روز ملی گرگان مصوب کردیم و ان شاالله بتوانیم شهدای عزیز این روز را گرامی بداریم.
وی افزود: توسعه شهر در همه ابعاد شکل می گیرد فقط به سالن ورزشی و انجام پروژه های عمرانی و زیباسازی شهری نیست همه مسائل در گروی هم هستند، بزرگترین مبحث هم که حضرت آقا تاکید داشتند بحث اشتغال است که این نامگذاری موجب می شود مهمانان مذهبی و معنوی به خاطر این هفته مقدس به سمت گرگان گسیل شوند و اشتغالزایی صورت بگیرد.
جرجانی متذکر شد: حضور امام حسن عسکری(ع) در گرگان کاملا اثبات شده و مشخص است و باید حرمت و ارزش گذاری شودکه از قِبَل آن می توانیم توریسم معنوی و مذهبی نیز داشته باشیم.
مقبره شخصی که امام عسکری(ع) خدمت ایشان تشریف فرما شدند در سبزه مشهد گرگان است
غلامرضا خارکوهی، تاریخ نگار گرگانی نیز با اشاره به منابع مستند تشریف فرمایی امام عسکری(ع) به شهر گرگان، گفت: منابع مختلفی مانند کتاب «الثاقب فی المناقب»، «بحارالانوار» و «خرایج و جرایح» ورود امام حسن عسکری(ع) به گرگان را ذکر کرده اندو
وی افزود: در سال 255 هجری قمری یکی از اهالی گرگان به نام جعفر بن شریف جرجانی عازم مکه می شود در این راه به سامرا می روند تا وجوهات شرعی مردم منطقه را به امام عسکری(ع) بدهند امام می فرمایند به شهرت برگرد، 190 روز بعد مصادف با صبح روز جمعه (سوم ربیع الثانی) به موطن خودت میرسی به مردم اعلام کن من غروب همان روز نزد مردم آن منطقه خواهم آمد که این امر محقق می شود.
خارکوهی اذعان کرد: آمدن امام عسکری(ع) به منطقه ما به صورت طی الارض بوده است جعرابن شریف جرجانی نیز عرض ارادت مردم اینجا را به اطلاع امام(ع) رساند این نشان می دهد در قرن سوم هجری مردم این منطقه ارادت خاصی به اهل بیت(ع) داشتند به رغم اینکه حکومت دست اینها نبوده است.
این تاریخ نگار گرگانی افزود: امام عسکری(ع) در روز جمعه ای که وعده داده بودند به منطقه می آیند و تعدادی از بیماران لاعلاج را نیز شفا می دهند نشانه آن هم در گرگان مسجدی به اسم آن امام همام در محله سبزه مشهد جنب مصلی وحدت است که مقبره جعفر ابن شریف جرجانی نیز در همان مکان قرار دارد.
مقولات فرهنگی ما در انقلاب اسلامی با مسائل دینی باید گره بخورد
حجت الاسلام سید محسن طاهری، مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) گرگان نیز در این کمیسیون خاطرنشان کرد: جرجان در قدیم یک مرکزیتی داشته که شهرها و روستاهای منطقه اطراف آن نیز با نام جرجان شناخته می شدند از این جهت در اینکه قدمگاه حضرت در گرگان فعلی است ایرادی ایجاد نمی شود.
وی افزود: مقولات فرهنگی ما در نظام باید گره بخورد به مسائل دینی و معنوی احیانا گاهی وقت ها به خاطر نگاه های غربی که وجود دارد مقوله فرهنگ یا جدا از دین می شود یا التقاطی می شود.
حجت الاسلام طاهری متذکر شد: ورود امام حسن عسکری به گرگان تا ولادت ایشان نیز جزو مناسبت های شاد هستند و از آنجاییکه به تقویم قمری هستند با محرم و فاطمیه تداخل پیدا نخواهد کرد از این رو برنامه ها در چارچوب ارزش های اسلامی می تواند به صورت شاد برگزار شود.
تشریف فرمایی امام عسکری(ع) به گرگان مصداق دارالمومنین بودن این شهر است
سرهنگ سید علی مهاجر، فرمانده سپاه گرگان نیز در این کمیسیون ضمن تشکر از دلسوزی و تکلیف مداری دینی شورای اسلامی شهر، ابراز کرد: قاعدتا در موضوعات دینی زمان و مکان برای ما خیلی مهم است وقتی که عالمان بزرگوار شهرمان به یک موضوع تمرکز می کنند نشست علمی در موسسه میرداماد برگزار می کنند ما به عنوان سرباز این شهر باید به پیشینه ارزشمند تاریخی شهر تمرکز کنیم و این روز یعنی ورود امام حسن عسکری(ع) به شهرمان را بپذیریم و گرامی بداریم.
وی افزود: در روایات آمده امام عسکری(ع) شهر گرگان را زینبده دیده اند و به صورت طی الارض تشریف فرما شدند و نابینایی را در این شهر شفا می دهند این یکی از مصادیق پیشینیه دارالمومنین بودن شهر ماست.
سرهنگ مهاجر متذکر شد: با نامگذاری این هفته به عنوان هفته فرهنگی و در نظر گرفتن برنامه های فرهنگی مناسب بهترین الگوسازی برای جوانان شهر ما انجام و هویت سازی می شود.
فرمانده سپاه گرگان با اشاره به مصوبه پیشین شورا مبنی بر نامگذاری 13 تا 20 شهریور به عنوان هفته فرهنگی گرگان گفت: روز 20 شهریور روزی است که از سوی رضاشاه نام کهن استرآباد به نام گرگان تغییر نام داد این سبقه ی هویت بخشی برای شهر ما نیست، اما تشریف فرمایی امام عسکری(ع) به گرگان برگرفته از آداب و سنن و مذهب ماست.
وی تصریح کرد: هفته فرهنگی بهانه است تا با هم رفیق شویم و خود را بسازیم، طبق فرمایش مقام معظم رهبری فرهنگ مثل هواست که اگر پاک و تمیز باشد همه افراد جامعه از آن استفاده می کنند و اگر ناپاک باشد همه افراد جامعه از آن متضرر می شوند، بیاید در مکتب علما و دین زانو بزنیم برای جوان امروز ما چرا که مطمئنا اسلام اقتضای زمان است.
ورود امام عسکری(ع) به گرگان یک فرصت برای شیعیان است
حجت الاسلام سایری، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان گلستان نیز ابراز کرد: ما شیعیان چند فرصت داریم که باید غنیمت بشماریم یکی زیارت و توسل و دیگری مناسبت های معنوی است، اگر بحث حضور آقا امام عسکری(ع) به گرگان مطرح است یک فرصت است که می تواند منشا یک تحول و ایجاد یک کار فرهنگی باشد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه مهم است «هدف» از نامگذاری است اگر هدف ما تعالی فرهنگی شهرستان است مسیر رسیدن نیز باید مسیر قابل دسترس باشد لذا نام خوب اثر دارد.
تأکید آیت الله علوی گرگانی بر نامگذاری هفته فرهنگی گرگان به مناسبت ورود امام عسکری(ع) به این شهر
حجت الاسلام سیدمحمد علوی، فرزند ارشد آیت الله علوی گرگانی(مرجع عالیقادر شیعه) نیز در این کمیسیون پیام پدر خود را قرائت کرد و گفت:: آیت الله علوی گرگانی اظهار شادمانی کردند و گفتند سالها بود عقده ای در دل من گیر کرده بود که چرا باید همچین افتخار بزرگی داشته باشیم اما مهجور باقی مانده باشد.
وی افزود: طی استفتائی که از علوی گرگانی داشتیم در خصوص تشریف فرمایی امام عسکری(ع) به گرگان گفتند کتابی از شیخ عباس قمی در معجزات امام عسکری(ع) و کتاب معجزات ائمه از قطب راوندی این تشریف فرمایی ذکر شده است.
حجت الاسلام علوی اظهار کرد: از ویژگی های تشریف فرمایی امام به گرگان این است که خود حضرت تصمیم به این امدن گرفتند این نشان می دهد که آن زمان ایمان مردم این خطه در حد اعلی بوده است.
وی تصریح کرد: آیت الله علوی فرمودند این هفته را هفته فرهنگی گرگان نامگذاری کنیم چرا که اگر هفته معنوی باشد جمع خاصی را در بر می گیرد اما کلمه فرهنگ عام است و همه را در بر می گیرد.
هفته فرهنگی با ایام ورود امام عسکری(ع) به گرگان تناسب بیشتری دارد
حمیدرضا آقاملایی، از دیگر اعضای شورای اسلامی شهر گرگان نیز در این کمیسیون متذکر شد: وقتی مرجع عالیقدر عالم تشیع آیت الله علوی گرگانی فخر گرگان و شیعیان فرمودند این هفته با نام هفته فرهنگی گرگان نامگذاری شوند بنده موافقت خود را اعلام می کند چه بسا هفته فرهنگی تناسب بیشتری نیز با این ایام دارد.
ورود امام حسن عسکری به گرگان تمام ویژگی های فرهنگی را در خود دارد
ناصر گرزین، عضو دیگر شورای شهر نیز گفت: بحث بزرگی امرز مطرح شد که سالها از آن غافل بودیم به همینقدر فکر کنیم که چرا گرگان را به نام دارالمونین نامگذاری کردند حتما شاخصه هایی داشت که امام عسکری(ع) قدم مبارک خود را در شهر گرگان گذاشتند.
وی افزود: ما باید به اصالت و هویت و داشته های خود ببالیم و افتخار کنیم که 1400 شهید داریم و در هر کوچه ای که قدم می گذاریم نام مبارک شهید در آن خودنمایی می کند.
گرزین ابراز کرد: گرگان کار فرهنی زیاد دارد برخی خلاهای فرهنگی نیز موجود است باید تلاش مضاعف کنیم این موضوع را از بین ببریم، با نامگذاری این هفته به عنوان هفته فرهنگی نقطه عطفی در تاریخ گرگان رقم می خورد.
این عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: کدام شاخص(سوم ربیع الثانی سالروز ورود امام حسن عسکری(ع) به گرگان) از این بالاتر در تقویم گرگان پیدا می کنیم که تمام ویژگی های هفته فرهنگی را داشته باشد.
گرزین در پایان گفت: با افتخار می گوییم هفته فرهنگی گرگان این هفته است و از دغدغه بزرگان در این مسئله تشکر می کنیم.
انتهای پیام/