سخنگوی وزارت خارجه گفت: آمریکا غیر قابل اعتماد است و قطعا امکان تعامل و گفتوگو وجود نخواهد داشت.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست خبری امروز خود درباره بحث ناتوی عربی گفت: این بحث خیلی جدیدی نیست و در گذشته هم در برخی اندیشکدهها و نهادها مطرح بود و امروز با صدای بلندتر مطرح میشود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: با توجه به فلسفه ناتو و شرایط و وضعیت زمانی که تشکیل شد و همچنین شرایطی که در کشورهای عربی وجود دارد؛ بهکارگیری این واژه اشتباه است و نمیتوان شباهتی را بین ناتو و این موضوع برقرار کرد.
وی ادامه داد: آنچه که ما در روابط بینالعربی میبینیم، عدم انسجام، اتفاق و در واقع فاصلههای موجود بین کشورهاست. فکر میکنم به این موضوع باید بیشتر به عنوان یک شعار توجه کرد. آقای ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود نشان داده است که با توجه به ضعف موجود در بین کشورهای عربی، با ایجاد ترفندهایی از درآمدهای نفتی این کشورها به نفع خود و برای برداشت خود استفاده میکند و من خیلی نمیتوانم در خصوص تشکیل چنین سازمان، پیمان یا هر آنچه آن را بنامیم، ابراز خوشبینی کنم و ناتوی عربی ابزاری سیاسی برای بهره برداری از شرایط منطقه است.
از اهداف سفر وزیر خارجه عمان به آمریکا بیاطلاعم
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر بن علوی، وزیر خارجه عمان به آمریکا و اینکه آیا هدف از این سفر میانجیگری بین ایران و آمریکا بوده است، گفت: از محتوای مذاکرات و اهداف سفر آقای بن علوی به آمریکا اطلاعی ندارم.
قاسمی ادامه داد: روابط تهران و عمان به صورت مستمر و متمادی است، با یکدیگر روابط خوبی داریم، در تماس دائم با یکدیگر هستیم. آقای ظریف نیز طی هفتههای قبل سفری به عمان داشتند. من ارتباط و پیوستی بین این سفرها نمیبینم.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به گردهمایی سفرا و روسای نمایندگیهای ایران در خارج از کشور گفت: این سنت حسنه ی سمینار سراسری سفرا را از اوایل دهه 60 داریم اما نتوانستیم هر سال آن را برگزار کنیم. امسال بخاطر وضعیت منطقه، و شرایط ایران پس از خروج آمریکا از برجام که یک جنگ روانی قدرت ها بود، این سمینار امسال اهمیت و تمایز بیشتری دارد. این سمینار فردا هم ادامه خواهد داشت. هفته گذشته با حضور سران سه قوه و مسئولان وزارت امور خارجه به خدمت مقام معظم رهبری رسیدند و نیاز های خود را مطرح کردند و بعضی موضوعات به خاطر اهمیتشان مورد بحث گذاشته شد و جمع بندی صورت گرفت.
وی افزود: صحبت های انجام شده درباره مسئله ی برجام، خاورمیانه و بین الملل در آینده ی نزدیک با توجه به رهنمود های مقامات کشور تدوین خواهد شد و به عنوان دستور العمل در اختیار مقامات اجرایی قرار خواهد گرفت.
امکان گفتوگو با آمریکا وجود ندارد
وی درباره برخی اظهارات اخیر ترامپ علیه ایران گفت: آقای ترامپ هر روز صبح که بیدار می شود تصور میکند جهان هم با او بیدار می شود، نباید خیلی به حرف های او توجه کرد و جدی گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد مذاکره بین ایران و آمریکا تصریح کرد: آمریکا هر روز نشان میدهد که غیر قابل اعتماد است .
وی با اشاره به سیاست های خصمانه آمریکا علیه ایران و خروج این کشور از برجام افزود: با این آمریکا و سیاستهایی که در پیش گرفته قطعا امکان تعامل و گفتوگو وجود نخواهد داشت.
قاسمی همچنین درباره شکایت ایران از آمریکا در دادگاه بین المللی لاهه، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای احقاق حقوق خود و نشان دادن تعهداتش با توجه به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و عدم انجام تعهداتش، از هر سازوکاری که در جهان وجود داشته باشد استفاده میکند و دادگاه این شکایت هم قرار است در شهریور ماه برگزار شود و باید دید این سیر قضایی چگونه طی خواهد شد.
وی ادامه داد: باید صبور بود و تلاش خواهیم کرد که برای صیانت از حقوق خود، از هر ابزار مشروعی استفاده کنیم.
ظریف به سریلانکا میرود
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ظریف قبل از سفرش به سنگاپور فردا (سه شنبه) به سریلانکا سفر خواهد کرد.
قاسمی درباره انتصابش به عنوان سفیر جدید ایران در فرانسه گفت: من به عنوان سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه در خدمت هستم، آنچه در رسانه ها و برخی زبانها نگارش می شود را نباید جدی تلقی کرد و با توجه به نوع سمت و انجام وظیفه من عمدتا درباره من گمانه زنی و مطالبی گهگاه در برخی رسانه ها نوشته می شود.
وی در خصوص اظهارات عراقچی مبنی بر مهلت اروپا برای ارائه بسته 15 مرداد است، و اینکه مذاکرات چه وضعیتی دارد، گفت: تماسهای دائم، مستمر و جدی ما با طرفهای اروپایی و آنها با ما ادامه دارد. خوشبینیهایی وجود دارد.گامهایی رو به جلو برداشته شده، جزئیاتی مانده است، امیدوارم که شرایط نسبتا مطلوب بتواند در زمان مقتضی به انجام برسد و نهایتا بتوانیم دور جدیدی از همکاریها و روابط و گامهای بلندتری را برای تعمیق روابط با اروپا برداریم.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص مناطق آزادی تجاری و وظایف معاونت اقتصادی وزارت خارجه و بحث مبارزه با قاچاق گفت: من مفصل درباره این معاونت توضیح دادهام، کار آن ایجاد ارتباط هماهنگی برای بنگاههای خصوصی و دولتی با خارج از کشور است و قرار نیست وظیفه تصدیگری را برعهده گیرد. شما در خصوص مناطق آزاد صحبت کردید که این در حیطه سازمانهای دیگر است و ارتباطی با وزارت خارجه ندارد. اگر دوستانی چنین برداشتی داشتند که وزارت خارجه باید در این خصوص اقدامی انجام دهد، فکر میکنم برداشت درستی نیست.
براندازی در ایران، آرزویی خام و تعبیرناشدنی است
قاسمی در خصوص طرحی برای تلاش برای براندازی در ایران گفت: این حرف بیربط و بیجاست و آرزویی خام است که تعبیر نخواهد شد. ایران در طی چهار دهه [گذشته] نشان داده چطور در کنار مقاومت مردم ایران در مقابل توطئهها و فشارهای خارجی توانسته است بایستد. نهایتا ما این مرحله را هم به خوبی طی خواهیم کرد و فکر میکنم این گفتارها خیلی قابل اعتنا نیستند و موضوع جدی نیستند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت که وقوع جنگ بین ایران و آمریکا را متصور نمی داند و افزود: سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران ادامه می یابد و ایران خود را برای این رفتار آماده کرده و با تمام توان سعی می کند این توطئه ها و سیاستهای خصمانه را خنثی کند و در این کار، ایران و مردم غیورش پیروز میدان خواهند بود.
وی ادامه داد: ترامپ باید روزی برگردد و نهایتا خواسته های خود را به شکل دیگری از ایران مطرح کند.
وی در خصوص مواضع ایران و فرانسه در خصوص سوریه و دیدار جابری انصاری با نماینده رئیس جمهور فرانسه گفت: این جا یک خلط مبحثی وجود دارد. سفیر فرانسه در تهران ماموریتش تمام شده و اخیرا به عنوان نماینده ویژه ماکرون در امور سوریه تعیین شده است. دیداری که شما به آن اشاره میکنید، دیدار سفیر فرانسه در تهران است که پس از پاریس، نقش جدید را برعهده خواهد داشت.
قاسمی در خصوص سوریه گفت: ما در آینده نشست ژنو را با حضور دمیستورا خواهیم داشتیم و مباحث سوریه و بحث کمیسیون قانون اساسی مطرح خواهد بود.
تهدیدهای آمریکا جناحهای مختلف را به هم نزدیکتر کرد
وی درباره مواضع اخیر سرلشکر سلیمانی گفت: فکر میکنم یک اجماع کلی و وحدت نظر وجود دارد و بخشهای مختلف کشور وظایف خود را به خوبی انجام میدهند. یکی از نتایج تهدیدات آمریکا این بوده که جناح های مختلف به هم نزدیکتر میشوند. ما با بخش دفاعی درک مشترکی داریم. ما با بخش دفاعی و وزارت خارجه همکاری خوبی داشتهایم و این همکاری را با شدت و حدت بیشتری ادامه خواهیم داد و فکر میکنم ما تنها یک صدا از ایران میشنویم و آن صدای مقاومت و مقابله با سیاستهای خصمانه بدخواهان ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره بحث زمانبندی اقدامات بسته اروپا برای ایران گفت: در انجام مذاکرات مشکلی نداشتیم و تفاهمات لازم موجود بود و مذاکرات ما در بخشهای مختلف ادامه پیدا کرده و در کلیات تفاهم هست و در جزئیات مسائلی باقی مانده و تا آنجایی که من اطلاع دارم ما ضربالاجل و زمان مشخصی برای پایان مذاکرات نداشتیم و میدانستیم که مذاکرات سخت و دشواری است. ما مراحل زیادی را پشت سر گذاشتهایم و امیدواریم بتوانیم باقیمانده مسائل فنی را مشخص کنیم و برای دستگاههای ذیربط مشخص باشد و بتوانیم به نتایج لازم برای اخذ تصمیم لازم در کشور برسیم.
وی همچنین در مورد روند گفتوگوهای ایران و اروپا در مورد مسائل یمن با توجه به تحولات اخیری که در یمن صورت گرفته است، گفت: گفتوگوهایی بین ایران و اروپا در حوزههای مختلف وجود دارد از جمله در مورد مسائل اقتصادی، دوجانبه و مساله یمن. ما تاکنون مذاکراتی را با چهار کشور اروپایی در یمن انجام دادهایم و فکر میکنم در زمان مقتضی و فرصتهای آتی میتوانیم علیرغم تلاش برخی از کشورها برای ممانعت از انجام این گفتوگوها این روند را ادامه دهیم و این فرصت است که با توجه به شرایط وخیم و نیازهایی که مردم یمن دارند برای رسیدن به وضعیت متفاوت از امروز با یکدیگر همکاری و گفتوگو داشته باشیم.
در پی تسلیح و ایجاد آشوب در افغانستان نبوده و نخواهیم بود
سخنگوی وزارت خارجه همچنین ادعای یکی از نمایندگان پارلمان افغانستان مبنی بر استفاده نیروهای طالبان از سلاح ایرانی را تکذیب کرد و گفت: تسلیح نیروها در افغانستان چه از طالبان و چه گروه های دیگر در برنامه جمهوری اسلامی نیست و ایران تمام تلاشش این است که افغانستان به عنوان کشور همسایه که می تواند مسایل درونی اش در مرزهای ایران و به ایران سرایت کند، علاقه مند است کشوری با ثبات، امن و توسعه یافته باشد و ایران در این جهت رایزنی های زیادی را انجام داده و خواهد داد.
وی افزود: این سیاست کلان ایران در مورد همسایگان برای تثبیت امنیت و ثبات در منطقه است و با توجه به مرز طولانی ایران و افغانستان نیاز دارد هر چه زودتر با تفاهمی که در آنجا می تواند اتفاق بیفتد، شاهد ثبات و امنیت باشیم.
قاسمی تاکید کرد: قطعا در پی تسلیح و ایجاد آشوب و مشکل در افغانستان نبوده و نخواهیم بود و هر آنچه مطرح می کنند، باز به توصیه عناصر ثالث و دخالت این عناصر برای تخریب افکار عمومی مردم افغانستان نسبت به ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص مصوبه مجلس درباره منع بهکارگیری بازنشستگان یا دو تابعیتیها در زمینه سفرا گفت: دو تابعیتی که نمیتواند به عنوان سفیر بکارگرفته شود. متاسفانه اخیرا مطلبی هم در خصوص یکی از سفرای ما مطرح شد. قبل از صدور حکم و طی این فرآیند، درباره افراد تحقیق می شود و چنین چیزی وجود ندارد (که سفیری دو تابعیتی باشد).
امارات نقشی اساس در فاجعه انسانی یمن دارد
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص ارتباط دادن حمله جنبش انصارالله یمن به کشتی سعودی به ایران توسط یک مقام اماراتی گفت: علیرغم نگاه سازنده و مثبتی که ایران دارد و علاقمند است داشته باشد و اینکه ایشان سخنان بیربطی ایراد میکند. این سخنان در حد و اندازه او و این کشور نیست. آنها میخواهند مشکلات خود را با طرح یک موضوع فرافکنی کند. امارات و دولت این کشور نقش اساسی در فاجعه انسانی یمن و تجاوزی که به این کشور شده و با شکستهای پیدرپی مواجه شده، دارد. فکر میکنند که با ایجاد یک دشمن فرضی میتوانند از بار فجایع و گناهان خود بکاهند. مردم یمن از مبارزان جدی بودهاند و از کشور و حیثیت خود دفاع کردهاند و متکی بر سلاحها و توانمندی خود هستند و ایران هیچ نقشی در ارسال سلاح به یمن نداشته و فکر میکنم که امارات باید متوجه رفتار غلط خودش باشد و مصلحت این کشور ایجاد نمیکند که به چنین موضوعاتی بپردازند.
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد آخرین وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی که در آلمان به اتهام تلاش برای انجام بمبگذاری در نشست منافقین در پاریس دستگیر شده است، تصریح کرد: ایشان دیپلمات ایران در وین هستند که در ایام مرخصیشان به همراه فرزندان و همسر خود به آلمان رفته بودند و در آنجا دستگیر شدند. ایشان هنوز در زندان هستند، پیگیری ما از مقامات آلمان در مورد وضعیت ایشان ادامه دارد و امیدواریم هر چه زودتر این سوء تفاهم برطرف شود.
وی با اشاره به جنگ روانی ایجاد شده از سوی آمریکاییها و صهیونیستها در جهت تخریب روابط ایران و کشورهای اروپایی، گفت: فکر میکنم بحث هلند و همچنین موضوع آقای اسدی را نیز باید در همین چارچوب دید. ما میبینیم که این اتفاق درست در زمانی که ما در وین قرار است مذاکراتی داشته باشیم صورت میگیرد و این نشان دهنده این است که عناصری درصدد ایجاد خدشه در روابط ایران و اروپا هستند.
قاسمی با تاکید بر اینکه پرونده آقای اسدی مفتوح است و طرفین در حال مذاکره هستند، ادامه داد: امیدوارم که هر چه زودتر این سوء تفاهم که به نظر میرسد با تلاش برخی از قدرتها و سرویسهای امنیتی خارجی ایجاد شده، زودتر حل شود.
وی همچنین در مورد آخرین وضعیت سفرای ایران که دوران مسئولیتشان تمام شده و یا سفارتخانههایی که در حال حاضر بدون سفیر هستند، گفت: تعداد زیادی از سفرایی که مدت ماموریتشان تمام شده در حال بازگشت هستند و سفرای جدید منصوب شدهاند که تعدادی از آنها نیز در سمینار سفرا که اخیرا در تهران برگزار شد، حضور داشتند و به زودی به محل ماموریتشان اعزام میشوند.
قاسمی در مورد سفیر ایران در چین و انتصاب عبدالناصر همتی سفیر جدید ایران در چین به عنوان رییس جدید بانک مرکزی، اظهار کرد: سفیر جدید ایران در چین با توجه به توانمندی و ظرفیتهایی که داشتند و همچنین با پیگیریها و پیشنهادات مقامات کشور ریاست بانک مرکزی را پذیرفتند و برای اعزام سفیر جدید به چین در حال بررسی هستیم و با توجه به اهمیت چین و نوع روابط تهران و پکن، سفیر جدیدی را معرفی خواهیم کرد و امیدوارم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/