یک افسر سابق جنگ روانی ارتش آمریکا بر این باور است که حمله اخیر به کنسولگری ایران در شهر بصره عراق تلاشی از سوی مأموران مزدور ریاض و تل‌آویو با هدف ایجاد اختلاف بین ایران و عراق بوده است.

به گزارش تیتر آزاد، «اسکات بنت» افسر سابق جنگ روانی ارتش آمریکا مستقر در سانفرانسیسکو در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تأکید کرد: حمله به کنسولگری ایران در شهر بصره، تلاشی برای ایجاد تنش و خصومت بین ایران و عراق بوده است با این هدف که ایران تصور کند شهروندان عراقی به این کنسولگری حمله کرده‌اند ولی به‌احتمال زیاد این حمله توسط مأموران مزدور از سوی عربستان سعودی و اسرائیل انجام شده است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اعتراضات اخیر در شهر بصره عراق تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد این بخشی از یک عملیات روانی است که با هدف منحرف کردن توجهات از ادلب سوریه و تحرکات نیروهای ناتو و آمریکا و مزدوران تروریست آنها و همین طور استفاده احتمالی آنها از سلاح‌های شیمیایی در سوریه صورت گرفته است تا بهانه لازم برای حمله به سوریه فراهم شود، مسئله‌ای که روس‌ها، ایرانی‌ها و رهبران سوریه نسبت به وقوع آن طی روزهای اخیر هشدار داده‌اند. به‌احتمال زیاد این اعتراضات داخلی از سوی عربستان سعودی و جاسوسان موساد در منطقه گسترش پیدا کرده است. هدف این عملیات، تسهیل مخفیانه حملات شیمیایی یا سایر حملات تروریستی است تا توجه جهانی با وقوع یک حادثه در یک منطقه دیگر، منحرف شود. این اتفاق متفاوت یا عملیات منحرف کردن اذهان عمومی باید سروصدا و دود کافی را ایجاد کند تا توجه جهانی به آن جلب شود و توجه کمتری به ادلب سوریه شود، جایی که به‌احتمال زیاد قرار است یک حمله شیمیایی توسط کلاه‌سفیدها یا سایر سازمان‌های تروریستی در آن انجام شود. این اقدام شاید تلاشی برای منحرف کردن توجهات و ترور بشار اسد رئیس جمهور سوریه باشد.

وی افزود: این ناآرامی‌ها شاید با هدف منحرف کردن توجهات از مذاکرات دیپلماتیک بین ایران، روسیه و ترکیه باشد. این اقدامات شاید تلاشی برای منحرف کردن توجهات از دروغ‌ها و دسیسه‌های نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل و نماینده بریتانیا در سازمان ملل باشد که یک جنگ تبلیغاتی تمام‌عیار را علیه روسیه و ایران به‌راه انداخته‌اند. حمله شیمیایی احتمالی در سوریه با هدف تحریک کردن ترامپ برای درگیر شدن در یک حمله نظامی علیه سوریه است.

وی در پاسخ به این سؤال که "به‌نظر می‌رسد آتش زدن کنسولگری ایران در بصره با هدف تخریب وجهه ایران بین عراقی‌ها و ایجاد اختلاف بین تهران و بغداد بوده است"، گفت: این طرح و برنامه به‌احتمال زیاد با هدف منحرف کردن افکار عمومی از ادلب سوریه و همین طور با هدف بی‌ثبات کردن نظام عراق بوده است چرا که روابط نزدیک آنها و حمایت ایران و روابط اقتصادی ایران و عراق به‌ضرر تحریم‌های آمریکا است. این تلاشی برای ایجاد تنش و خصومت بین ایران و عراق است تا ایران تصور کند شهروندان عراقی این حمله را انجام داده‌اند، ولی به‌احتمال زیاد این حمله توسط مأموران مزدور از سوی عربستان سعودی و اسرائیل انجام شده است.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: این منطقی است که تصور کنیم مأموران مورد حمایت غرب در عراق حضور دارند که به‌دنبال جایگزین کردن دولت شیعه در عراق باشند و بار دیگر قدرت حزب بعث را احیا نمایند. عربستان سعودی در حال شکست در جنگ علیه یمن است که جهان آن را یک جنایت جنگی می‌داند. آمریکا تحت فشار زیادی قرار دارد تا نقش حمایتی خود از عربستان سعودی را متوقف کند؛ آن هم در شرایطی که افکار عمومی مردم آمریکا به‌شدت نسبت به جنایات عربستان سعودی در یمن آگاه می‌شود و ایالات متحده را یک شریک در آدمکشی ائتلاف به‌رهبری عربستان سعودی می‌دانند. از سوی دیگر محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از این نظر مورد انتقاد قرار گرفته است که از نظر روانی و عقلی ثبات لازم را برای اداره و هدایت امور عربستان سعودی ندارد. همین طور ترکیه و قطر ظاهراً به‌دنبال نزدیک شدن به ایران و روسیه هستند و این مسئله به‌شدت موجب خشم و ناراحتی نئومحافظه‌کاران غربی و آمریکایی به‌خصوص جان بولتون، نیکی هیلی و مایک پامپئو شده است. این عملیات روانی با هدف منحرف کردن افکار عمومی از مشکلات داخلی فعلی سیاسی در ایالات متحده است.

انتهای پیام/*