در این گزارش به معرفی بهترین و جذابترین گجتهای سال ۲۰۱۹ خواهیم پرداخت.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در سال ۲۰۱۹ همزمان با تولید و عرضه فناوریهای نوین در عرصههای مختلف فناوری مانند تلفنهای هوشمند، خودرو، ابزارآلات صنعتی و یا حتی هوافضا، در بازار خرده فروشی و غیرصنعتی فناوری نیز محصولات و گجتهای کاربردی و پرطرفداری عرضه شدند که با نوآوریهای خاص خود، به عنوان یک گجت موفق در بازار شناخته میشوند. برخی از این محصولات کاملا جدید و برخی هم نسخه بروزرسانی شده دستگاههای قدیمیتر بودند، برخی هم هوشمند و تعدادی بدون قابلیتهای هوشمندانه تنها وظیه خود را انجام میدهند.
در بازه محصولات گسترده فناوری، تولیدات فراوانی جای میگیرند، از کنسول بازی گرفته تا تلویزیون، قطعات رایانه، لوازم جانبی تلفنهای هوشمند، سیستمهای خانه هوشمند و به طور کلی هر گجتی که برای راحتتر شدن زندگی انسانها ساخته و عرضه شده است، یک محصول فناوری محسوب میشود. از این رو میخواهیم نگاهی به برترین محصولات فناوری سال ۲۰۱۹ غیر از تولیدات اصلی مانند تلفن هوشمند، لوازم خانگی بزرگ، خودرو و تولیدات صنعتی بپردازیم. هدف ما بازار لپتاپ، لوازم جانبی، لوازم خانه هوشمند، دستگاههای واقعیت مجازی و کنسولهای بازی است. با ما همراه باشید:
هدفونهای بیسیم سونی WF-1000XM3
در سال ۲۰۱۸، هدفونهای جبرا Elite ۶۵t، به عنوان بهترین گجت صوتی سال شناخته شدند. در آن مدل علاوه کیفیت کلی عالی، قیمت مناسب نیز به عنوان یکی از شاخصههای اصلی انتخاب به عنوان هدفون سال، موثر بود. حال با وجود معرفی مدلهای جدیدی از هدفونهای جبرا، این شرکت نتوانست مانند سال گذشته، بهترین محصول را ارائه دهد. اما هدفونهای سونی WF-1000XM3 با وجود عمر بالاتری، کیفیت صدای عالی و دفع نویز قدرتمند، توانست در تمامی بخشها نظر خریداران را جلب کند.
با وجود این قابلیتها، سونی یک بروزرسانی نرم افزاری برای این هدفون منتشر کرد که چند ویژگی مهم و کاربری جدید به آن اضافه میکند. از جمله این ویژگیهای جدید میتوان به کنترل صدای آنبورد اشاره کرد. جدای از این موارد، برچسب قیمت ۲۳۰ دلار که حدود ۷۰ دلار از مدلهای مشابه ارزانتر است نیز به محبوب شدن این هدفونها کمک میکند.
هدفونهای بیسیم در سال ۲۰۱۹ جهشهای رو به جلو قابل توجهی داشتند، شرکتهایی مانند جبرا و پلنترونیکس، مدلهایی با اندازه کوچکتر و راحتی در استفاده بیشتر تولید کردند. عمر باتری نیز به صورت کلی در تمامی محصولات افزایش پیدا کرده و به ۱۰ الی ۱۵ ساعت رسیده که نسبت به گذشته، بسیار کارآمدتر خواهد بود. اضافه شدند دستیارهای هوشمند مختلف به ایربادهای جدید نیز از جمله مواردی است که تجربه کاربری از این دستگاهها را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.
مکبوک پرو ۱۶ اینچی
جدیدترین و بزرگترین عضو خانواده مکبوک نشان میدهد که اپل هنوز هم نوتبوکهای فوقالعادهای را تولید میکند. بیشترین مشکلاتی که در مکبوک پرو اخیر شاهد بودیم در این نسخه رفع شده، از این مشکلات میتوان به طراحی صفحه کلید اشاره کرد، اما کیبورد مکبوک پرو ۱۶ اینچی اپل یک طراحی زیبا، ارگونومی و جذاب دارد. همچنین نمایشگر باکیفیت ۱۶ اینچی نیز خود یکی از شاخصترین نکات مثبت این نوت بوک است.
به لطف پردازنده قدرتمند و جدید اینتل با فرکانس حداکثری ۵ گیگاهرتز و کارت گرافیک AMD Radeon Pro در دو مدل 5300M و 5500M، مکبوگ پرو جدید یک سیستم همه فن حریف و توانمند را به خریداران میبخشد. وجود یک درگاه کارت حافظه SD، درگاههای USB و ۶ اسپیکر بسیار باکیفیت، مکبوک پرو جدید را از نظر وجود درگاه و سیستم صوتی، قدرتمند میسازد.
از دیگر نکات قابل توجه در طراحی مکبوک پرو ۱۶ اینچی اپل، آن است که این شرکت سرانجام بازدهی سخت افزاری را به طراحی باریک و ظریف ترجیح داده و به این ترتیب مکبوک جدید همراه با قدرت بیشتر، وزن سنگینتری نیز دارد.
نینتندو سوئیچ لایت
در سالهایی که کنسولهای زیادی عرضه و معرفی نمیشوند، ارائه نینتندو سوئیچ لایت یک موهبت برای طرفداران کنسولهای این شرکت ژاپنی است. نینتندو با عرضه کنسول دستی سوئیچ در سال ۲۰۱۷، توانست به فروش بسیار بالایی دست پیدا کند، اما کنسول دستی سوئیچ با توجه به اندازه بزرگ، وزن نسبتا زیاد و باتری با حجم کم، نقات ضعفهای قابل توجهی دارد. نینتندو سوئیچ، به عنوان یک کنسول دستی بزرگ و سنگین است و این انجام بازی در زمان طولانی را دشوار میکند.
اما در سال ۲۰۱۹، نینتندو تصمیم گرفت تا نسخه بهبودیافته کنسول دستی سوئیچ را روانه بازار کند. سوئیچ لایت به طور قابل توجهی کوچکتر نیست، تفاوت نسول سوئیچ و سوئیچ لایت تنها در یک اینچ است و از نظر وزنی نیز اختلاف زیادی مشاهده نمیشود. اما طراحی بهبودیافته این کنسول دستی، کار با آن را به مقدار قابل ملاحظهای راحتتر کرده است. همچنین استفاده از صفحه کنترلر D-pad کوچکتر آسانتر است و مهمتر از تمامی موارد، عمرباتری افزایش قابل قبولی پیدا کرده است. باتری جدید در بازیهای سنگین حدود ۵ ساعت و در بازیهای سبکتر حدود ۸ ساعت دوام میآورد.
هدست واقعیت مجازی Oculus Quest
هدست Oculus Quest یک گجت منحصربهفرد است، نیازی نیست هدست را به رایانه یا تلفن هوشمند متصل کنید، آن را روشن کرده و از دنیای مجازی پیش رو خود لذت ببرید. البته این هدست بروزرسانیهای مفیدی داشته و به مرور زمان، قابلیتهای آن افزایش پیدا کرده است. به طور مثال ویژگی Oculus Link موجب میشود هدست به رایانه متصل شود و مانند هدستهای رایانهای مورد استفاده قرار گیرد، هرچند خود هدست پردازنده، سیستم عامل، حافظه داخلی و به طور کلی سخت افزار اختصاصی دارد که آن را از هر دستگاه دیگر بینیاز میسازد.
نقطه قوت هدست واقعیت مجازی Oculus Quest مستقل بودن آن است، در هدستهای مشابه نیاز به نصب سنسورها، اتصال به یک گجت هوشمند دیگر مانند موبایل یا انجام برخی تنظیمات خاص، وجود دارد. اما در هدست جدید شرکت Oculus VR، به هیچ کدام از این موارد احتیاجی ندارید.
در این هدست از یک نمایشگر با کیفیت اولد استفاده شده تا تصاویر به بهترین شکل به تصویر کشیده شوند، بلندگوهای داخلی نیز به طرز شگفتآوری در تجربه کاربری تاثیر دارند، هرچند برای لذت بیشتر و غوطهور شدن در دنیای مجازی بهتر است از هدفون استفاده کنید. Oculus Quest کمی از هدست Oculus Rift سنگینتر است.
اما از اصلیترین ویژگیهای قمورد انتظار هدست واقعیت مجازی Oculus Quest آن است که در بروزرسانی نرم افزاری آینده این دستگاه، نیاز به کنترلر از بین رفته و خود هدست با قابلیت تشخیص دست کاربر، اتفاقات مختلف در دنیای مجازی را رقم خواهد زد. در این حالت نیاز به خرید لوازم جانبی گران قیمت برای هدست از بین رفته و بدون نیاز به هر دستگاه اضافهای، میتوان با دست ازتمام قابلیتهای مجازی هدست استفاده کرد یا بازیهای مختلف را انجام داد. البته این ویژگی هنوز به صورت رسمی عرضه نشده و در سال آینده میلادی بروزرسانی آن منتشر میشود.
چراغ رومیزی Sonos و IKEA
در نگاه اول چراغ رومیزی سنس و آکیا ظاهری غیرعادی و شاید مسخره دارد، اما با وجود کارکردهای مختلف و گسترده آن، به طور حتم یکی از بهترین گجتهای عرضه شده در سال ۲۰۱۹، همین وسیله هوشمند است. محصولا مشترک دو شرکت سنس و آکیا یک دستگاه هوشمند همهکاره است، برای ورود به اکوسیستم این چراغ رومیزی باید از اپلیکیشن Sonos استفاده کرد.
این دستگاه در ابتدا یک اسپیکر بسیار با کیفیت و قدرتمند است، البته با وجود قیمت ارزانتر این دستگاه نسبت به مدل Sonos One، از نظر کیفیت صدا میتوان خروجی مناسبی را دریافت کرد. از دیگر ویژگیهایی که این محصول را به یک دستگاه هوشمند مقرونبهصرفه تبدیل کرده قابلیت پشتیبانی از AirPlay 2 است که در مدلهای گرانقیمتتر دیده میشود.
این چراغ رومیزی از میکروفن و دستیارهای هوشمند گوگل یا الکسا پشتیبانی نمیکند، البته با توجه به قیمت ارزان این مسئله قابل توجیه است، اما برخی از کارکردهای دستگاه کاهش پیدا میکند. برای کسانی که از نظر حفظ حریم شخصی به دستیارهای صوتی اعتماد ندارند یا به طور کلی علاقهای به استفاده از این نوع دستیارها ندارد، این دستگاه مناسب است. اما برای علاقهمندان به دستیارهای صوتی نیز باید گفت که با ست کردن چراغ رومیزی به یک بلندگو هوشمند، میتوان از دستورات بلندگو هوشمند در چراغ رومیزی استفاده کرد.
اما خود چراغ رومیزی با رنگ زرد ملایمی که دارد، تم گرمای محیط را افزایش میدهد. این چراغها برای مطالعه، برای چراغ خواب، به عنوان یک آباژور یا مواردی از این دست به کار میآیند. همچنین قابلیت پخش موسیقی ملایم، زمان بندی پخش موسیقی و تنظیم آلارم نیز از قابلیتهای بلندگو این دستگاه است.
گزارش از عبدالله مطیع
انتهای پیام/