«عبدالکریم ساروخان» گفت: پروژهای که ما الان در حال پیاده کردن آن هستیم، سیستم ملت دموکراتیک است که جدا از مسئله قومیت و مذهب و صرفا براساس ارزشهای اخلاقی و انسانی برای سوریه متحد و نه تجزیهشده تلاش میکند.
به گزارش تیترآزاد، عبدالکریم ساروخان یکی از فعالان کُرد سوری -نخستوزیر کانتون جزیره- در گفتگو با خبرنگار اعزامی تسنیم به شهر کُردنشین قامیشلو، تاکید کرد که ارتباطی با دولت مرکزی ندارند اما نمیخواهند جنگی هم با دولت داشته باشند.
وی هرگونه جدایی از سوریه را رد کرد و لازمه بازگشت آرامش به سوریه را پایبندی همه جناحهای سوریه به جامعه و فکر دموکراتیک دانست.
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
تسنیم: در حال حاضر ارتباط شما با دولت مرکزی به چه صورتی است؟
ارتباطی بین ما و دولت مرکزی وجود ندارد چون که دولت سوریه سیستم خودمدیریتی ما در شمال سوریه را به رسمیت نمی شناسد، ما هم ارتباطی با دولت نداریم.
تسنیم: آیا به این صورتیکه شما فکر می کنید در جنگ با تروریسم که موضوع مشترک مردم سوریه است، موفق خواهید شد؟
اگر سوریه به سمت دموکراسی و فدرالیته حرکت کند، سروری سوریه ملاک قرار خواهد گرفت.
تسنیم: برخی معتقدند سیستم مدیریتی که شما به دنبال آن هستید، قصد ایجاد منطقه مستقل کُردی را دارد، در اینباره قدری توضیح دهید.
ما هیچ برنامه برای جدایی از سوریه نداریم و قصد قطع شدن از کشور را نداریم. اما مسئله اصلی ملت سوریه، زندگی تحت اراده خودشان است. پروژهای که ما الاندر حال پیاده کردن آن هستیم، سیستم ملت دموکراتیک است که جدا از مسئله قومیت و مذهب و صرفا براساس ارزش های اخلاقی و انسانی برای «سوریه متحد و نه تجزیهشده» تلاش میکند.
تسنیم: شما به عنوان نیروهای کُرد در حال مبارزه با داعش هستید و برخی از نقاطی که عربی است را به کنترل خود درآوردهاید، برنامه شما در این مناطق چیست؟
پروژه ما برای شمال سوریه ملت دموکراتیک است و ما تحت این عنوان مناطق زیادی را از وجود داعش پاکسازی کردهایم که برخی از این مناطق کُردی، عربی، سریانی و چچنی و ارمنی و یا ترکیبی از این اقوام است.اما پروژه ما یک پروژه تمامکُردی و تنها برای کُردها نیست و که به سمت «شوونیسم» حرکت کند، بلکه پروژه ما به دنبال ایجاد یک سیستم دموکراتیک با وجود همه اقوام و ادیان و مذاهب است که همه در آن دارای حقوق برابر باشند، همچنان که امروز هر کدام از ایناقوام و مذاهب با حفظ زبان و خط و فرهنگ خود در سیستم جای گرفتهاند. بر همین اساس مناطقی که از وجود تروریستها آزاد میشود توسط مردم محلی آن مناطق اداره شده و مجلس مدیریتی، کار اداره منطقه و شهر را در دست میگیرند. مثلا در شهر منبج که چند ماهی است آزاد شده، آمار کُردها نسبت به عربها کمتر است اما سیستمی که آنجا وجود دارد توسط مردم محلی اداره شده و ما هیچ نقشی در اداره منطقه نداریم و همین روش در نقاط دیگر هم وجود دارد.
تسنیم: وضعیت اداره رقه که شما الان در آن در حال جنگ با داعش هستید، به چه صورت خواهد بود؟
در فردای آزادسازی رقه هم به همینصورت بود که اشاره کردم و اگر مردم رقه نخواهند بخشی از سیستم ما باشند ما نمیتوانیم به زور مردم را مجبور به این کار کنیم. لذا مردم این مناطق خود درباره آیندهشان تصمیم میگیرند.
افشین غلامی، خبرنگار اعزامی تسنیم به سوریه
انتهای پیام/.