در حالی بودجه ۱۲۰۰هزار میلیاردی شرکتهای دولتی در مجلس بررسی نمیشود که این قوه نظارتی کشور میتواند با ورود به بررسی بودجه ۹۰۰هزار میلیارد تومانی سه شرکت نفت،گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی عملاً ۷۵درصد بودجه شرکتهای دولتی را تحت پوشش قرار دهد.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران تسنیم، بررسی لایحه بودجه 98 نشان میدهد بودجه شرکتهای دولتی با رشد 50درصدی از 800هزار میلیارد تومان به 1200هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، این درحالی است که بودجه عمومی دولت فقط 5 درصد رشد کرده و از 356هزار میلیارد تومان به 407هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
نکته جالب اینکه در کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی مجلس شورای اسلامی فقط بودجه عمومی دولت بررسی و تصویب میشود و بودجه سنگین 1200هزار میلیاردی شرکتهای دولتی که عملاً 3 برابر بودجه عمومی است بررسی نمیشود. البته اخیراً بحثهایی در خصوص ارائه گزارش شرکتهای بزرگ دولتی به کمیسیون تلفیق مطرح شده است اما ظاهراً در کمیسیون تلفیق بودجه 97 تعدادی از شرکتها اصولاً در این جلسات شرکت نکرده و گزارشی نیز ارائه نشده است.
نکته جالب توجه اینکه از بودجه 1200هزار میلیارد تومانی شرکتهای دولتی، 3 شرکت نفت، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ملی گاز با درآمد 900هزار میلیارد تومانی بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند، بر این اساس صورت هزینه و درآمد 3 شرکت نفت با درآمد 600هزار میلیارد تومانی، شرکت پالایش و پخش با درآمد 300هزار میلیارد تومانی و شرکت ملی گاز با درآمد 56هزار میلیارد تومانی که بهتنهایی 75 درصد کل بودجه شرکتهای دولتی و مؤسسات غیرانتفاعی را در اختیار دارند در مجلس شورای اسلامی بررسی نمیشود.
سؤالی که در اینجا وجود دارد این است که چرا مجلس بهعنوان قوه نظارتی به بودجه عظیم 1200هزار میلیارد شرکتهای دولتی و یا برای سادگی بیشتر به بودجه 900هزار میلیاردی 3 شرکت بزرگ دولتی نظارت ندارد. بهنظر میرسد با توجه به افزایش 5 درصد بودجه عمومی دولت نسبت به سال گذشته و افزایش 50درصدی بودجه شرکتهای دولتی نسبت به سال قبل ضرورت ورود مجلس بیش از سنوات قبل ایجاد شده و مجلس و کمیسیون تلفیق بودجه باید ورود نظارتی جدیتری در این حوزه داشته باشند.
به گزارش تسنیم، در حالی بودجه 1200هزار میلیاردی شرکتهای دولتی در مجلس بررسی نمیشود که این قوه نظارتی کشور میتواند با ورود به بررسی بودجه 900هزار میلیارد تومانی سه شرکت نفت، گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی عملاً 75 درصد بودجه شرکتهای دولتی را تحت پوشش قرار دهد.
انتهای پیام/