دادستان کل کشور گفت: پرونده حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد آماده ارسال به دادسرا است.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در جلسه بررسی تمهیدات موجود در حوزههای فرهنگی، هنری و بررسی اقدامات خلاف مقررات و ارزشهای انقلاب اسلامی توسط برخی از چهرههای فرهنگی و هنری (سلبرتی ها) که امروز (چهارشنبه ۱۹ دی ماه) برگزار شد، اظهار کرد: هدف از تشکیل این جلسه عمدتا بررسی مسائل فرهنگی موجود در جامعه است و همه میدانیم دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران از راهها و حربههای مختلف از جمله مسائل فرهنگی ورود پیدا کرده است.
وی با اشاره به تعبیری که مقام معظم رهبری از آن تحت عنوان شبیخون فرهنگی یاد کردند، افزود: ما سالها شاهد این شبیخون هستیم و سال به سال هم ابعاد مختلفی پیدا میکند. دستگاههای فرهنگی و غیر فرهنگی از جمله دادستانی وظیفه دارند که با این شبیخون مقابله کنند.
دادستان کل کشور گفت: قوه قضاییه از دو جهت با مسائل فرهنگی در ارتباط است. یک جهت مربوط به جرایم رخ داده در حوزه مسائل فرهنگی از جمله سینما و تئاتر است که در رابطه با آن پرونده تشکیل میشود.
وی گفت: وظیفه دیگری که برعهده قوه قضاییه است و در قوانین هم آمده، پیشگیری از وقوع جرم است که باید از منظر حقوق عامه به این موضوع ورود کنیم و دادستانها برای حفظ حقوق عامه باید ورود کنند و راههای هم افزایی قوه قضاییه با دستگاههای اجرایی تعریف شود.
دادستان کل کشور با اشاره با تعریف شبیخون فرهنگی تصریح کرد: شبیخون فرهنگی عبارت است از هجوم دشمن به فکر جامعه با هدف اینکه فکر و اهداف شهروندان را یا به طور کامل منهدم و یا کارآیی آن را کم کند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: همه میدانیم که خاستگاه اصلی انقلاب مبانی اسلام و اعتقاد مردم به احکام نورانی اسلام است و چهل سال قبل که نظام این کشور، نظامی سکولار، سرسپرده و بی قید نسبت به اعتقادات بود، مردم آن را نپذیرفتند و با رهبری امام راحل با رأی ۹۸ درصدی به انقلاب اسلامی رأی دادند.
دادستان کل کشور بیان کرد: این نظام از ابتدای تشکیل با هجمههای مختلفی روربه رو بود و چیزی که باعث پایداری آن شد اعتقاد مردم بود و دشمن برای مقابله با این نظام از راههای مختلفی ورود پیدا کرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: جنگ نظامی دشمن با شکست مواجه شد و آمدند و راه مقابله با نظام را به جنگ فرهنگی تغییر دادند که مقام معظم رهبری به آن شبیخون فرهنگی گفتند و در این راه از تمام ابزارها استفاده کردند.
وی افزود: در جنگ تحمیلی، آمریکا و شوروی سابق همه توان و امکانات خود را در اختیار صدام گذاشتند و به کشور ما حمله کردند. امروز اطلاعاتی که ما داریم نشان میدهد دشمن برای جنگ خاستگاه اعتقادات مردم را هدف قرار داده است و این وظیفه نظام و مسئولان است که متناسب با اقدامات دشمن، ابزار و امکانات کامل را فراهم کند، اما متاسفانه در کشور شاهد قصور در زمینه تهیه ابزارهای مقابله با شبیخون فرهنگی هستیم.
دادستان کل کشور تصریح کرد: مقابله با شبیخون دشمن کار سخت و ظریفی است که باید متناسب با اقدامات دشمن از ابزارهای لازم استفاده کنیم. اگر دشمن در جنگ نظامی با موشک شهرهای ما را هدف قرار میداد، مسئولان ما هم میدانستند که باید از ابزارهای جنگی و موشک مجهز استفاده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: باید تاکتیکهای دشمن را ببینیم و فراتر از آن کار کنیم، اما در حوزه فرهنگی از سوی مسئولان شاهد ضعف هستیم، چراکه مسئولان در حوزههای مرتبط با فضای مجازی، سینما، تئاتر، دانشگاهها، هنرمندان، مساجد و غیره برای مقابله با شبیخون فرهنگی ضعیف عمل میکنند.
وی افزود: در فضای مجازی ما هر روز با ابزار جدیدی روبه رو هستیم که آنچنان روی فضای جامعه ما تأثیر گذاشته که غیرقابل باور است. چند روز گذشته شاهد بودیم که چند دختر جوان در فضای مجازی دچار آسیب شدند، در همین راستا در فضای مجازی شاهد پروندههای زیادی هستیم.
دادستان کل کشور بیان کرد: مردم باید بدانند در فضای مجازی چه حوادث عجیب و غریبی رخ میدهد و ما اعتقاد نداریم که نباید از این فضا استفاده کنیم، اما نباید این فضا در جمهوری اسلامی مدیریت شود؟
وی افزود: تا ما نام فیلتر کردن فضای مجازی را میبریم عدهای میگویند که ما نمیگذاریم افراد از فضای مجازی استفاده کنند که این دیدگاه غلط است و تمام کشورها اجازه نمیدهند که فضای مجازی در کشور آنها بی در و پیکر باشد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: ما به هیچ وجه نمیگوییم که از فضای مجازی و کانالهایی که میتوانند در خدمت علم و کار مردم باشند جلوگیری کنیم، بلکه میگوییم باید با آسیبهای اجتماعی مقابله کنیم و شورای عالی فضای مجازی مسئول است و اگر آسیبی برسد ما در پیشگاه خداوند مسئول هستیم.
وی افزود: اعتقاد نداریم که باید فضای مجازی را به گونهای ببندیم که کسی نتواند از آن استفاده کند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: به طور حتم کسی در کشور به میزان رهبری از فضای مجازی و آسیبهای آن اطلاع ندارد و رهبری نسبت به فضای مجازی دغدغههایی دارند و اگر ایشان میگویند که فضای مجازی قتلگاه جوانان شده است، درست میگویند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: پروندههای زیادی در این حوزه تشکیل شده است که قابل بیان نیست و ما میگوییم مسئولان مرتبط از دولت تا شورای عالی فضای مجازی باید دست به کار شوند و اگر کوتاهی کردند، باید در پیشگاه خدا جوابگو باشند.
وی افزود: در نشریات نیز با آسیبهایی مواجه هستیم و برخی نشریات بداخلاقیهایی را در جامعه رواج میدهند. نظام ما لائیک نیست که اجازه دهیم هر کسی هر کاری که دلش خواست انجام دهند.
دادستان کل کشور گفت: مردم باید شاد باشند و کسی مخالف شادی مردم نیست و مردم باشادی میتوانند امید داشته باشند، اما همین برنامههای ارکستر و تئاتر باید خطوط قرمزی را رعایت کنند و اگر این خطوط را رعایت کنند کسی با آنها کاری ندارد، اما اگر این خطوط قرمز شکسته شود وظیفه مسئولان چیست؟
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: اعتقاد نداریم که در مسائل فرهنگی باید با زندان و شلاق رو به رو شویم، اما ما هم نباید اجازه دهیم که در مسائل فرهنگی مسائلی رخ دهد که با آنها برخورد قانونی داشته باشیم.
وی افزود: تمام دستگاهها باید در مورد مسائل فرهنگی با یکدیگر تعامل، همکاری و هم افزایی داشته باشند و دستگاه قضایی به دنبال این نیست که با مسائل فرهنگی برخورد فیزیکی و قضایی داشته باشد و ما اعتقاد داریم که باید با مسائل فرهنگی با تعامل برخورد کنیم.
دادستان کل کشور گفت: بنده به تمام هنرمندان میگویم که ما با هنر آنها مخالف نیستیم، اما در مقابل میگویم که هنرمندان خطوط قرمزی را که دین مشخص کرده است، رعایت کنند. اگر در مقطعی کسی کاری کند که نقض قانون باشد، در مرحله اول و دوم تذکر میدهیم و اگر کسی لج بازی کند و قصد بازی گرفتن مقدسات مردم را داشته باشد، وظیفه دستگاه قضایی است که برخورد قانونی داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری بیان کرد: از تمام مسئولان ذیربط میخواهیم با ما همکاری کنند و به دادستانهای سراسر کشور ابلاغ شده است که با مسائل فرهنگی به گونهای رفتار کنند که هم خطوط قرمز رعایت شود و هم مسئولان از امکانات لازم استفاده کنند.
وی در رابطه با پرونده حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: بعد از جلسهای که با مسئولان داشتیم، بخشی از کارهای حقوقی پرونده تکمیل و آماده ارسال به دادگاه است و بخشی هم منوط به ارسال گزارش پزشکی قانونی است که با ارسال گزارش پزشکی قانونی پرونده برای تحقیقات بیشتر به دادسرا ارسال میشود.
دادستان کل کشور تصریح کرد: یکسری از افراد هم در وظایف خود قصور و تقصیراتی داشتند که پرونده آنها در دادسرا است و یکسری از وظایف هم برعهده دانشگاه آزاد بود مانند مناسب سازی دانشگاه که باید انجام شود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در رابطه با فیلتر برخی از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام افزود: بحث فیلتر کردن کانالها، حساس است و این خواسته مقام معظم رهبری است، اما معنای فیلتر کردن متفاوت است و باید آن را به درستی تعریف کنیم، زیرا هر کسی یک تعریفی دارد.
دادستان کل کشور تصریح کرد: بحث ما فنی است. اگر مسئولان میتوانند کاری کنند که فضای مجازی به گونهای کار کند که به مردم آسیبی نرسد، انجام دهند و اگر نمیتوانند پس بگویند.
وی افزود: آن روزی که مقام معظم رهبری گفتند کشور نیاز به شبکه ملی دارد، چرا مسئولان به جد آن را ایجاد نکردند.
دادستان کل کشور گفت: ما شاهد هستیم جوانان ما توانایی دارند که چشم جهان را خیره میکنند، آیا این جوانان نمیتوانند در رابطه با فضای مجازی سالم از نظر سخت افزاری و نرم افزاری کار کنند. ما اعتقاد داریم قطعا میتوانند، اما به شرط اینکه ابزارهای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی مصوباتی دارد که باید اجرا شود. این شورا به ریاست رئیس جمهور تشکیل میشود و کارشناسان زیادی در آن فعالیت دارند و اشکال ما به وزارت ارتباطات این است که چرا مصوبات این شورا اجرا نمیشود و بحث فیلتر کردن تلگرام و اینستاگرام بحثهای انحرافی است.
وی افزود: بسیاری از افراد مرض احوال زمانی که ما بحث فلیتر را مطرح میکنیم میگویند ما میخواهیم به صد سال قبل باز گردیم.
دادستان کل کشور گفت: ما میگوییم امکان سالم سازی فضای مجازی وجود دارد و باید انجام شود.
انتهای پیام/