بازار خودرو این روزها آنقدر رکود شکن بوده است که بیشتر مورد توجه افکارعمومی قرار گرفته است. پراید به آسانی قیمت افسانه ای 50 میلیون تومان را شکست تا مردم به اوج مشکل در بازار خودرو پی ببرند.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیاست عموماً به مفهوم عمل اخذ تصمیم و اجرای آن برای کل جامعه و امور گفته می شود. شاید این تعریف از سیاست بیشتر به کار قوه مجریه یعنی دولت نزدیکتر باشد. یکی از سه قوه‌ای که با اختصاص بودجه و نیرو وظیفه مدیریت اجرایی کشور را بر عهده دارد. اما سال جاری طوری تا به امروز رقم خورده است که چندان این وجه را در کار دولت نمی بینم. درواقع تقریبا هیچ را می توان به حاصل جمع اقدامات دولت در بازارهایم مختلف کشور اطلاق کرد.

در همین رابطه به موج های افزایش قیمت مختلف و عملکرد دولت در هر یک از این موارد می پردازیم.

موج‌های افزایش قیمتی که بازار را در بهم می ریزد

در اوائل سال جاری موج افزایش قیمت دلار بازار کشور را با چنان تب و تابی همراه ساخت که رکورد افزایش ارز را شکست و دلار تا قیمت 19 هزار تومان رسید. متعاقب آن شاهد افزایش قیمت خودرو، مسکن، مواد غذایی، گوشی تلفن همراه و ... بودیم. جالب اینجاست که دولت بیشتر در این موارد به جای مدیریت عرصه‌ای که بهم ریخته است بیشتر تماشاگر بوده است و همین موضوع انتقادات بسیاری را به قوه مجریه وارد می کند.

البته بعد از مدتی با روی کار آمدن «عبدالناصر همتی» رئیس کل جدید بانک مرکزی قیمت دلار به 11 هزار تومان کاهش یافت. اما دلار در کانال 11 هزار تومان در نوسان بود که با افزایش قیمت برخی از کالاها در انتهای سال شاهد افزایش دوباره قیمت آن تا 13 هزار تومان هستیم. درواقع زور بانک مرکزی برای کاهش و تثبیت قیمت دلار تنها تا همین 11 هزار تومان بود و حالا با التهاب بازار قیمت از این رقم نیز بیشتر شده است.

التهابات دلار را می توان به عنوان پایه ای ترین و تاثیرگذارترین اتفاقات نوسان قیمت در سایر کالاها دانست. متاسفانه باید گفت که قیمت 11 هزار تومان نیز نمی تواند نیاز بازار را تامین کند. کارشناسان مطرح می کردند بازار برای اینکه شرایط عادی خود را کسب کند و به رونق نسبی دست باید دو اتفاق اساسی در آن رخ دهد.

اول اینکه قیمت ها خصوصا قیمت ارز به تثبیت برسد و از سوی دیگر باید قیمت دلار به قیمت منطقی تری برسد. دلار 5 الی 6 هزار تومانی به عنوان قیمت منطقی ارز در کشور از سوی کارشناسان برای بهبود وضعیت بازار عنوان می شود.

بازار مواد غذایی؛ از نایاب شدن رب تا گرانی گوشت قرمز و مرغ

بازار مواد غذایی هم با التهابات زیادی در سال 97 روبرو شد و دولت در کنترل این بازار هم با مشکلاتی روبرو بود. در این رابطه به افزایش قیمت رب و نایاب شدن آن باید اشاره کرد که موضوع قابل توجهی در عرصه کنترل مواد غذایی بود.

پس از رب گوشت مرغ نیز با افزایش قیمت جالبی همراه شد تا جایی که امروز قیمت این کالا در مراکز خرده فروشی سطح شهر به کیلویی 15 هزار و 500 تومان رسیده است.

یک مقام آگاه در وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: «برای متعادل سازی بازار گوشت مرغ، هفته آینده 30 هزارتن از این محصول با نرخ 11 هزار و 500 تومان به بازار عرضه می شود.»

بازار گوشت قرمز نیز با نوسانات شدید همراه بود. حالا ادعاهای مختلفی هم مطرح می شود که دست بیگانگان در زمینه این گرانی سرسام آور در کار است. وزیر جهاد کشاورزی نیز پیشتر در یک گفتگوی تلویزیونی درباره اینکه چرا گوشت قیمتی نجومی یافته است در سخنانی جالب بیان کرد که دعا کنیم که هست!

بازار خودرو و رکورد شکنی چندین باره پراید

بازار خودرو این روزها آنقدر رکود شکن بوده است که بیشتر نزد افکارعمومی جلوه گر شده است. پراید به آسانی قیمت افسانه ای 50 میلیون تومان را شکست تا مردم به اوج مشکل در بازار خودرو پی ببرند. هیچ کس فکر نمی کرد خودرویی که در کشور زادگاه خود یعنی کره جنوبی حالا از رده خارج شده است و مدل های جدیدتری در آن تولیدمی شود در کشورمان از 7 میلیون تومان حالا به 50 میلیون تومان برسد. این واقعه مشکل اساسی صنعت خودرو ایران را به وضوح نشان می دهد.

خودروسازان با پیش فروش هایی که داشتند نتوانستند التهابات بازار و قیمت خودرو را کاهش دهند. البته برخی از کارشناسان مطرح می کنند که این فروش فوری که در چند دقیقه تمام می شود بیشتر بستر دلالی گری و التهابات  بازار را فراهم می کند.

کسانی چون «بهرام پارسایی» نماینده اصلاح طلب مجلس نیز عنوان می کنند که بعدها امکان دارد مشکلاتی در تحویل این خودروهای پیش فروش شده ایجاد شود که در ادامه بحران هایی مانند بحران موسسات مالی در سال 96 اتفاق افتاد در کشور بوجود بیاید و از این نظر به وزارت صمت نسبت به این موضوع هشدار می دهند. متاسفانه دولت در این عرصه نیز نتوانسته بازار را به خوبی مدیریت کند.

انتهای پیام/