جلسه اول رسیدگی به اتهامات تعدادی از متهمان نظام ارزی و پولی کشور امروز در شعبه اول دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی برگزار شد.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه اول رسیدگی به اتهامات تعدادی از متهمان نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته در حد کلان امروز در شعبه اول دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی موحد برگزار شد.
این پرونده ۸ متهم دارد که تعدادی از آنها متواری و تعدادی دیگر در جلسه دادگاه حضور دارند.
در ابتدای جلسه باقری نماینده دادستان با قرار گرفتن در جایگاه مخصوص به قرائت کیفرخواست پرداخت.
نماینده دادستان اظهار کرد: پرونده متهمان دایره به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته چندین متهم دارد.
او ادامه داد: ایوب استاد کریمی معروف به ایوب آتاکان متهم به مشارکت در اخلال نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه سازمان یافته به مبلغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، ولی حاجی پور متهم به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته به ارزش ۲۸ میلیون یورو، راژان حاجی پور فرزند حسین متهم به معاونت اخلال در نظام پولی و ارزی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته به مبلغ ۱۲۶ میلیون یورو، امیر موسایی فرزند طاهر متهم به اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته به مبلغ ۲۵ میلیون یورو، نوروز سکان دستگیر فرزند علی به مشارکت در اخلال نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته به مبلغ ٢۵ میلیون یورو، داریوش شجاع فر فرزند علی مشارکت در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای و سازمان یافته به مبلغ ۲۱ میلیون یورو، وحید فراهانی متهم به مشارکت در اخلال نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه و سازمان یافته به میزان ۹ میلیون یورو و مهدی اشرفی به عنوان مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت سازمان یافته به مبلغ ۹۵ هزار دلار هستند.
نماینده دادستان ادامه داد: البته داریوش شجاع فر و وحید فراهانی متهمان این پرونده متواری هستند.
باقری تصریح کرد: متهمان دستگیر شده اعتراف کردند که با حسین حاجی پور و تیم اخلالگران نظام اقتصادی او به کار قاچاق سازمان یافته از مشغول بودند.
او ادامه داد: بر اساس گفتههای متهمان حسین حاجی پور با همکاری عبدالرضا کاظمیانی اقدام به وارد کردن ارز به صورت قاچاق از کشور ترکیه میکردند. شبکه قاچاق حسین حاجی پور در ازای پولی که به کشور وارد میکرد، مابهالتفاوت آن را از عبدالرضا کاظمیانی در تهران تحویل میگرفت.
نماینده دادستان ادامه داد: راژان حسین پور که در دفتر خود در خیابان انقلاب مستقر و پس از دستگیری حاجی پور و کاظمیانی متواری شده بود، پس از آن که آبها از آسیاب افتاد به کشور بازگشت که توسط پلیس دستگیر شد. بر اساس تحقیقات مشخص شد ۲۵۰ هزار یورویی مکشوفه از عبدالرضا کاظمیانی به راژان حسینپور تحویل داده شده است.
باقری درباره متهم ایوب استاد کریمی تصریح کرد: متهم ایوب استاد کریمی معروف به ایوب آتاکان که اصالتاً اهل تبریز است و در سال ۹۲ وارد وزارت اطلاعات شده بود، پرونده برای او تشکیل شد. نامبرده یکی از اعضای تیم رضا ضراب در ایران و ترکیه بود که به واردات دلار به صورت قاچاق میپرداخت.
نماینده دادستان ادامه داد: پس از آن که ایوب استاد کریمی از زندان آزاد شد به استانبول رفت و در آنجا صرافی را راه اندازی کرد و ادامه فعالیتهای خود در زمینه قاچاق ارز را ادامه داد.
باقری تصریح کرد: ایوب استاد کریمی با عبدالرضا کاظمیانی معروف به رضا لره همکاری خود را آغاز کردند و در این همکاری استاد کریمی منابع فروش نفت و پتروشیمی را که به دلیل تحریمها امکان ورود به ایران نداشتند با کاظمیانی به صورت قاچاق به کشور وارد میکردند.
او بیان کرد: این افراد با ایجاد شرکتهای کاغذی در خارج از کشور به عنوان فروشنده کالاهای اساسی در ایران با اخذ و اجاره کارت بازرگانی اقدام به ثبت سفارش و دریافت ارز میکردند.
باقری درباره متهم وحید فراهانی بیان کرد: وحید فراهانی یکی از قاچاقچیان حرفهای بازار ارز است که با کاظمیانی ارتباط داشت و در جریان بازرسیهای صورت گرفته مبلغ ۲۳ هزار یورو و ۵۰ هزار دلار متعلق به او بود.
او ادامه داد: پس از دستگیری عبدالرضا کاظمیانی متهم فراهانی متواری شد، اما در جریان تحقیقات مشخص شد وزارت اطلاعات از او حمایت نمیکند و وزارت اطلاعات گفت ۳۱۳ هزار یورو گرفته شده از فراهانی متعلق به این وزارتخانه است.
نماینده دادستان تصریح کرد: متهم فراهانی قاچاقچی حرفهای بازار ارز است که برای ادامه فعالیت خود اقدام به جابهجایی منابع نهادهای دولتی و انقلابی کرده و در این قالب به قاچاق ارز پرداخته است.
قاضی موحد تصریح کرد: ادعای ارتباط فراهانی با وزارت اطلاعات ثابت نشده است.
باقری درباره سایر متهمان بیان کرد: متهم مهدی شریفی یکی از دلالان غیرمجاز ارز است که مشخص شده ۹۵ هزار دلار کشف شده از کاظمیانی متعلق به او بود و پس از دستگیری کاظمیانی، شریفی متواری شده است.
نماینده دادستان درباره ولی حاجی پور گفت: او برادر حسین حاجیپور است که طبق گفته متهمان به صورت هفتگی پول برای صرافی حسین پور آورده است. میزان ارز قاچاق شده توسط ولی حسین پور از سال ۹۶ تا سال ۹۷، مبلغ ۲۸ میلیون یورو بوده است.
او ادامه داد: یونس رشیدی یکی دیگر از متهمان این پرونده اقرار کرد، ولی حاجی پور هفتهای ۱۵۰ هزار دلار برای کاظمیانی میآورد. حیدریان یکی دیگر از متهمان هم بیان کرده است که ولی حاجی پور هفتهای ۲۵۰ دلار با کاظمیان مراوده داشت.
باقری درباره امیر موسایی گفت: امیر موسایی فرزند طاهر پسرخاله حسین و ولی حاجی پور است و در جریان دستگیری عبدالرضا کاظمیانی مشخص شد که از سال ۹۶ تا ۳۱ تیرماه سال ۹۷، ۲۵ میلیون یورو مبادلات با کاظمیانی داشته است.
نماینده دادستان درباره متهم نوروز سکان بیان کرد: متهم از بستگان حاجی پور بود و در جریان قاچاق ارز با کاظمیانی همکاری داشت و پس از کشف اموال قاچاق مشخص شد که مبلغ ۲۵ میلیون یورو با کاظمیانی مراوده داشت و پس از دستگیری کاظمیانی متواری شد، اما سپس توسط نیروی انتظامی دستگیر شد.
او افزود: متهم حیدریان اظهار کرده که میزان معاملات نوروز سکان با کاظمیانی مبلغ ۸ و نیم میلیون یورو بود، اما سکان مدعی شده که میزان معاملات او با کاظمیانی تنها ۲ میلون یورو بوده است.
در ادامه جلسه متهم ولی حاجی پور با قرار گرفتن در جایگاه مخصوص به دفاع از خود پرداخت و گفت: من کارمند یک شرکت هستم که ارز را از رانندگان دریافت میکردم و به کاظمیانی تحویل میدادم و کاظمیانی ارزش ریالی ارز دریافت شده را به من پرداخت میکرد.
قاضی موحد تصریح کرد: چندین نفر اقرار کردهاند که شما هفتگی به کاظمیانی پول میدادید و برای صرافی شهراد پول ارسال میکردید.
متهم حاجی پور گفت: من به این صرافی نرفتم. تنها یک راننده بودم که کار صرافی را هم انجام نمیداد.
قاضی موحد بیان کرد: جابجایی و تبدیل پول وظیفه صراف است و شما صراف نبودید و این کار را به صورت غیر قانونی پیش میبردید، چه مقدار با کاظمیانی همکاری کردهاید؟
متهم حاجی پور بیان کرد: ارتباط من در حد ۵ هزار دلار بوده است.
قاضی موحد بیان کرد: شما مگر مجوز واسطه گری داشتید؟
متهم حاجی پور گفت: خیر، میزان دریافتی من به صورت حقوق از شرکت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود و تنها واسطه کار بودم.
قاضی موحد افزود: رضا حیدریان، یونس رشیدیان و مهدی ملکی را میشناسید؟
متهم حاجی پور بان کرد: خیر نمیشناسم و برای اولین بار آنها را در اداره آگاهی دیدم و نمیدانم چرا پشت سر من این صحبتها را کردهاند.
قاضی موحد تصریح کرد: متهم حیدریان گفته که شما هفتهای ۲۵۰ هزار دلار برای کاظمیانی میبردید که به صورت کلی میزان آن ۴ و نیم میلیون یورو شده است.
متهم حاجی پور تصریح کرد: من پول را به یک صراف ترک میدادم و او کار صرافی را انجام میداد.
قاضی موحد با بیان اینکه عبدالرضا کاظمیانی حرفهای حیدریان را تأیید کرده است، گفت: گزارش اطلاعات سپاه هم حرفهای آنها را تأیید کرد، چند بار کار مبادلات تجاری را انجام دادهاید و چه میزان طول کشید؟
متهم حاجی پور گفت: شاید ۶ ماه طول کشید، رانندههایی که به مرز بازرگان و ترکیه میآمدند، از آنها پول خواب دریافت میکردم.
در ادامه جلسه وکیل متهم ولی حاجی پور با بیان اینکه موکل من جایگاهی در نظام اقتصادی و صرافی ندارد، بیان کرد: میزان ۲۰۰ هزار دلاری که موکلم درباره آن صحبت کرده، صحیح است، اما در حد ۲۸ میلیون یورو نبود، موکل من تنها به میزان ۲۰۰ هزار دلار جا به جا کرده است.
در ادامه جلسه متهم نوروز سکان دستگیر با قرار گرفتن در جایگاه مخصوص بیان کرد: بنده از سال ۹۰ صرافی دارم و در بانک مرکزی هم اطلاعات خود را ثبت کردهام، میزان ۲۸ میلیون یورو قاچاق ارز در حد من نیست و هیچ ارتباطی با حسین حاجی پور ندارم.
او افزود: من خارج از ایران با کاظمیانی ارتباط داشتم و به دلیل اینکه در ترکیه کارگزاری برای من نبود، کاظمیانی باید در سامانه بانک مرکزی اطلاعات را به ثبت میرساند.
قاضی موحد با بیان اینکه اگر کارگزار نداشتید، چرا کار میکردید؟ گفت: شما باید حتما مبادلات تجاری خود را در سامانه بانک مرکزی ثبت میکردید، همچنین یک بار هم بیش از ۱۳ میلیارد ریال از حساب کاظمیانی برداشت کردهاید.
متهم سکان دستگیر بیان کرد: تنها یک بار از کاظمیانی در تابستان ۹۷ برای خرید مسکن، ۱۵۰ میلیون تومان پول گرفتم.
در ادامه جلسه دادگاه راژان حاجیپور به دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و پس از معرفی خود در پاسخ به این سوال قاضی که شغل تو چیست؟ گفت: درس میخوانم.
قاضی موحد از او پرسید: دانشجو هستی؟
متهم پاسخ داد: خیر، محصل هستم.
رئیس دادگاه با قرائت اتهامات این متهم از او خواست که از خود دفاع کند.
متهم پاسخ داد: من درس میخوانم. از چیزی خبر ندارم.
رئیس دادگاه گفت: واضحتر صحبت کن.
حاجیپور گفت: فارسیام خوب نیست.
قاضی گفت: فارسیات خوب است.
متهم ادامه داد: من این کارها را نمیکردم. درس میخواندم. روزی پدرم را در خانه گرفتند و به من گفتند تو هم هستی، اما من درس میخوانم. روزی عمویم حسن حاجیپور به من گفت دنبال تو هم هستند و من به آگاهی شاپور رفتم که ببینم برای چه دنبال من هستند که در آنجا به من دستبند زدند و سه ماه هم دستگیر بودم.
قاضی موحد گفت: در زمان دستگیری ۲۵۰ هزار یورو از شما کشف شده است.
متهم پاسخ داد: من به اینجا آمده و خانه خواهرم بودم.
رئیس دادگاه گفت: چرا بعد از اینکه کاظمیان دستگیر شد، فرار کردی؟
حاجیپور گفت: من فرار نکردم، بلکه به استانبول برای تفریح رفته بودم.
قاضی از او پرسید: قبلا هم به استانبول رفته بودی؟ و اگر رفته بودی چند بار؟
این متهم پاسخ داد: بله، دو یا سه بار دیگر به استانبول رفته بودم و برای گردش به آنجا میرفتم.
او در پاسخ به سوال قاضی که پرسیده بود برای این سفرها از کجا پول میآوردی و یک محصل به این میزان پول ندارد، گفت: ما خانوادگی میرفتیم.
قاضی پرسید: در کدام شهر ساکن هستید و در تهران چکار میکردی؟
متهم پاسخ داد: ما ساکن ماکو هستیم و به کرج نزد خواهرم رفته بودم و در تهران در شرکت پدرم کار میکردم.
قاضی موحد گفت: گزارش ماموران نشان میدهد که شما فرار کردهاید. آیا ماموران با شما دشمنی دارند؟ چه مدت در استانبول بودید؟
حاجیپور گفت: یک ماه در استانبول بودم و در هتل ماندم.
او در پاسخ به سوال قاضی که از او پرسید چه زمانی به ترکیه رفتی، گفت: یادم نمیآید چه زمانی بود.
رئیس دادگاه گفت: ایام تحصیل یا اینکه تعطیلات بود؟
متهم پاسخ داد: مدرسهها تعطیل بودند.
قاضی موحد گفت: آیا سکه هم خرید و فروش میکردید؟ به چه کسی ۱۵ سکه دادید؟
این متهم پاسخ داد: خرید و فروش سکه نمیکردم و از کسی سکه نگرفتم و به کسی هم سکه ندادم.
رئیس دادگاه اظهار داشت: شما ۱۵ سکه دادید که دستگیرت نکنند. یعنی رشوه دادی. آیا یادت دادهاند که حقیقت را نگویی یا خودت تصمیم گرفتی حقیقت را بیان نکنی؟ شما ۱۰۰ هزار دلار به صرافی کاظمیان دادهای. چه کسی این را به تو داده بود که به او بدهی؟
حاجیپور گفت: من این کار را نمیکردم و درس میخواندم.
قاضی موحد گفت: آیا سال آخر قبول شدی؟ مدرسه نمیرفتی و خیلی غیبت داری! چرا غایب بودی؟ کجا بودی که سر کلاس حاضر نمیشدی؟
متهم پاسخ داد: میرفتم.
رئیس دادگاه گفت: اگر محصل هستی در تهران چکار میکردی؟ تو یک دستگاه پول داشتی که هنگام دستگیری مادرت آن را به حیاط همسایه پرت کرده است. چرا این کار را کرده؟
متهم گفت: نمیدانم. از هیچ چیز خبر ندارم.
رئیس دادگاه در این هنگام خطاب به متهم گفت: اتهام شما را معاونت در نظر گرفتهاند که دادگاه این را قبول ندارد. این عنوان اتهامی را بر اساس قانون تغییر میدهیم تا خودت و وکیلت برای جلسه بعد آمادگی پیدا کنید. در نتیجه اتهام از معاونت به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور تصحیح میشود و تغییر پیدا میکند.
بنا به گفته قاضی موحد جلسه رسیدگی به پرونده ۸ متهم نظام ارزی و پولی کشور روز شنبه (نهم شهریور ماه) به صورت علنی، اما غیر رسانهای برگزار میشود.
انتهای پیام/