پایگاه اینترنتی میدل ایست آی در گزارشی به تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران پرداخت.
به گزارش تیترآزاد به نقل از گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی میدل ایست آی در گزارشی به طرح تحریمهای جدید واشنگتن علیه تهران و پیامدهای آن پرداخت.
در این گزارش آمده است: طرح جدید واشنگتن که منجر به تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی میشود، در هفته گذشته با اکثریت مطلق در هر دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به تصویب رسید. به دلیل رای مطلق کنگره به این طرح، دونالد ترامپ – رییس جمهور آمریکا – نخواهد توانست مانع از اجرایی شدن آن شود و سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد ترامپ طرح تحریمی جدید را امضا خواهد کرد.
طرح تحریمهای تازه، ایرانیان، اشخاص خارجی و نهادهای مرتبط را به طور مستقیم در سه حوزه مورد هدف قرار میدهد. این سه حوزه شامل برنامه موشک بالستیک ایران، فعالیتهای مرتبط با سپاه پاسداران و در نهایت نقض حقوق بشر در ایران میشود.
نگارنده این گزارش میافزاید: سه نکته را باید درباره طرح تحریمهای جدید علیه ایران در خاطر داشت؛
1- سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش مهمی در اقتصاد ایران ایفا میکند. این نقش از حوزه نفت و گاز تا نیروگاههای برق، کشتیرانی، بخشهای مخابرات و بسیاری دیگر از شرکتها و سازمانهای کلیدی ایران را شامل میشود که تحت تحریمهای آمریکا قرار خواهند گرفت. برای مثال یک کنسرسیوم شامل سه شرکت سرمایهگذاری ( که دو شرکت آن متعلق به سپاه پاسداران است) بیش از 50 درصد از سهام شرکت مخابرات ایران که اپراتور برتر کشور محسوب میشود را داراست. با تحریمهای جدید آمریکا، تهران مجددا دو سال پس از توافق هستهای، شاهد موجی از تحریمها خواهد بود.
2- در بخش دیگری از این طرح تحریمی که کمتر به آن اشاره شده از وزیر خارجه، وزیر دفاع، وزیر خزانهداری و رییس تشکیلات اطلاعاتی آمریکا خواسته شده است به صورت مشترک اقدام به بحث و ارائه یک راهبرد مشخص علیه ایران کنند. این راهبرد در راستای اقدامات قانونی و نامتقارن در مقابل فعالیتهای تهران و تهدیدات این کشور که به صورت مستقیم واشنگتن و متحدان کلیدی این کشور در خاورمیانه، شمال آفریقا و مناطق دیگر را تهدید میکنند، عرضه خواهد شد.
با در نظر گرفتن این بند، شاید کسی فراموش نکرده باشد که در ماه ژوئن رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به کمیته روابط خارجه مجلس نمایندگان اعلام کرد سیاست آمریکا در برابر ایران برپایه " (حمایت از) عناصر داخلی این کشور" و " انتقال صلحآمیز قدرت" است. حال وزارت خارجه آمریکا چه واکنشی به این بخش طرح تحریم خواهد داشت؟ و این طرح چه درهایی را به روی تقابل ایران و آمریکا خواهد گشود؟
3- طرح تحریمی جدید، توافق هستهای ایران موسوم به برجام را نقض میکند. براساس مفاد برجام، آمریکا باید تمامی تلاش خود را برای حسن نیت در اجرای توافق هستهای انجام دهد و مانع از هر گونه مداخله برای انتفاع ایران از برداشته شدن تحریمها شود. اما اگر این اتفاق نیفتد، ایران به عقب باز خواهد گشت.
بر طبق گزارشهای کاخ سفید، ترامپ از کارکنان خود خواسته است موارد بالقوه برای تایید نکردن پایبندی تهران به برجام را برای سه ماهه آینده بیابند. آمریکا در یک سوی این معادله و در سوی دیگر ایران قرار دارد. آیت الله علی خامنهای، رهبر عالی ایران بارها تاکید کرده است که تهران میتواند به فشارهای آمریکا به صورت محکم و از موضع قدرت پاسخ دهد.
دو روز پس از تایید طرح تحریمهای ایران در سنا، تهران اقدام به پرتاب ماهوارهبر سیمرغ کرد. این ماهوارهبر توانایی انتقال ماهوارهای به وزن 250 کیلوگرم را به فضا داراست.
اگر ترامپ پایبندی ایران به توافق هستهای را تایید نکند و متعاقب آن تعلیق تحریمهای آمریکا علیه این کشور را اجرا نکند، دو سناریو مطرح میشود:
1- سناریویی که اجرا شدنش احتمال کمی دارد این است که شرکتهای اروپایی و چینی در تحریم ایران از آمریکا تبعیت نکنند. در این صورت، آمریکا آن شرکتها را تحریم میکند. در غیر این صورت اعمال تحریمهای جدید آمریکا بیمعنی میشود. و در صورت تحریم امریکا بحران بین المللی به وجود میآید.
2- سناریوی دوم که بسیار محتملتر است، کشورهای اروپایی و چینی به صورت ناگهانی از تحریمهای آمریکا تبعیت و از مراوده تجاری با ایران خودداری کنند. در این حالت، برای تهران بیمعناست که بر تعهدات خود در برجام باقی بماند. ایران از توافق هستهای خارج میشود و برای انتقام برنامه هستهای خود را گسترش خواهد داد. در این صورت دولت برنامه تغییر رژیم در ایران را مطرح میکند و فضای دشمنی بیش از حد در کنگره، احتمال تقابل نظامی میان دو کشور را افزایش میدهد.
انتهای پیام/