دریافت کارت هوشمند ملی نیازمند گذراندن مراحلی است که در این گزارش با روند دریافت آن آشنا می شویم.

به گزارش تیترآزاد به نقل از خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها نحوه دریافتکارت هوشمند ملی و اما و اگرهای مهلت استفاده ازکارت ملی قدیمی،سوالات بسیاری را در ذهن شهروندان ایجاد کرده است.

سازمان ثبت احوال در فراخوانی اعلام کرد افرادی که تاریخ صدور کارت آنها از سال 80 تا 89 است، از آغاز سال آینده کارت‌های ملی آنها فاقد اعتبار بوده و برای اینکه این عزیزان در ادارات با مشکل مواجه نشوند باید کارت هوشمند خود را دریافت کنند.

البته به غیر از این گروه، واجدان شرایط دیگری از جمله تمامی اتباع ایرانی بالای 15 سال تمام که دارای شناسنامه معتبر عکس دار هستند و تاکنون کارت شناسایی و کارت هوشمند ملی دریافت نکرده اند، همچنین اشخاصی که کارت شناسایی ملی خود را گم کرده و یا یکی از اقلام اطلاعاتی مندرج بر روی کارت شناسایی ملی خود را مانند نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه و نام پدر را تغییر داده اند نیز باید برای دریافت کارت هوشمند ملی اقدام کنند.

دریافت کارت هوشمند ملی در مجموع شامل 5 مرحله از جمله پیش ثبت نام، نوبت گیری، تکمیل ثبت نام، صدور و تحویل کارت است.

مرحله اول؛ پیش ثبت نام

در مرحله پیش ثبت نام متقاضیان باید از طریق مراجعه به سایت www.ncr.ir ثبت نام اولیه را انجام دهند که در این مرحله مبلغ 20 هزار تومان مطابق تعرفه دولتی توسط پورتال مربوطه به صورت الکترونیکی از طریق کارت بانکی دریافت می شود.

دوم؛ نوبت گیری

پس از ثبت نام اولیه در سایت، باید در قسمت نوبت گیری کلیک کرده و افراد می توانند برحسب دو فاکتور زمان و مکان و با توجه به آدرس دفاتر پیشخوان، پست و ثبت احوال که در این بخش مشاهده می کنند، نزدیک ترین محل به موقعیت مکانی خود را انتخاب کنند.

سوم، تکمیل ثبت نام

در هنگام مراجعه حضوری برای تکمیل ثبت نام، حضور فرد متقاضی با همراه داشتن اصل شناسنامه عکس دار، کد پستی، آدرس محل سکونت و شماره تلفن ثابت و همراه الزامی است همچنین با توجه به اینکه در همه دفاتر ثبت نام، واحد عکس برداری برای اخذ عکس زنده(live) مستقر است، پیشنهاد می شود با آمادگی کامل به دفاتر مورد نظر مراجعه شود.

هزینه تکمیل ثبت نام و درخواست کارت حداکثر مبلغ 9 هزار تومان برای کلانشهرها و برای سایر شهرها نیز با تصویب کارگروه مربوطه است.

چهارم؛ صدور کارت

صدور و تحویل کارت از زمان تکمیل ثبت نام 15 روز تا یک ماه به طول می انجامد.

سیف الله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در این باره می گوید: پس از تحریم ورود دستگاه ها برای صدور کارت هوشمند با مشکل مواجه شدیم اما با رایزنی‌های مکرر دستگاه‌های لازم را وارد کردیم که در حال حاضر این دستگاه ها ظرفیت صدور بین 2 تا 2.5 میلیون کارت ملی هوشمند را دارد.

وی افزود: پایگاه‌های ثبت احوال ظرفیت صدور 20 تا 25 میلیون کارت در سال را دارد.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد:افرادی که برای صدور کارت هوشمند ملی خود اقدام کرده‌اند اما از محل دریافت کارت خود بی‌اطلاع هستند، می‌توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان و پست و با ارائه شماره ملی خود، آدرس دفتر مربوطه را برای دریافت کارت اخذ کنند.

پنجم؛تحویل کارت

هزینه تحویل کارت 2 هزار تومان است که به منظور سهولت برای دریافت کارت هوشمند ملی، امکاناتی برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه معلولان حرکتی با اعلام شرایط خود به سازمان ثبت احوال می توانند از خدمات سیار سازمان بهره ببرند، اظهار داشت: مأموران این سازمان با دستگاه‌های سیار برای درخواست و تحویل کارت به منازل آن ها می‌روند.

ابوترابی خاطر نشان کرد:‌ به دلیل عدم تجمع متقاضیان، گسترش مراکز صدور و تحویل کارت را در برنامه داریم، زیرا ممکن است فردی در منطقه‌ای درخواست خود را داده باشد، اما برای تحویل کارت به جای دیگری مراجعه کند.

در حال حاضر 40 میلیون نفر جمعیت هدفی است که واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی هستند و بخش عظیمی از آن ها کارت قدیمی دارند، از این رو سازمان ثبت احوال تصمیم دارد که پایان سال 97 را پایان صدور کارت هوشمند ملی اعلام کند.

البته برای ایرانیان خارج از کشور هنوز به دلیل اینکه هماهنگی‌های لازم با وزارت امورخارجه انجام نشده، کارت هوشمند ملی صادر نمی‌شود و همچنان کارت ملی برای این افراد صادرخواهد شد.

گفتنی است؛ دریافت مبلغی بیش از 31 هزار تومان برای صدور کارت هوشمند ملی تخلف است و هموطنان در صورت مشاهده می توانند از طریق شماره های زیر موارد تخلف را گزارش بدهند.

رسیدگی به امور دفاتر پیشخوان دولت 61912222-021

رسیدگی به امور دفاتر پستی 84470000 -021

رسیدگی به امور ثبت احوال 66742876-021- 66710270-021

انتهای پیام/