واردات بیش از اندازه برنج خارجی از همان ابتدا حاشیههای زیادی به همراه داشت تا جایی که برنجکاران ایرانی به این موضوع معترض شدند.
به گزارش تیترآزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، واردات بیش از اندازه برنج خارجی از همان ابتدا حاشیههای زیادی به همراه داشت تا جایی که برنجکاران ایرانی هم به این موضوع معترض شدند، چندی نگذشت که برخی خبرها و حاشیهها حکایت از آلوده بودن این برنجها داشت.
*حاشیههای دنبالهدار برنجهای آلوده
خبرها و حاشیههای آلوده بودن برنجهای وارداتی از هند و پاکستان تا جایی پیش رفت که صدای اعتراض و افشاگری شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در دور نهم مجلس را هم در مراسم روز جهانی غذا در پی داشت، وی ضمن انتقاد شدید از عملکرد سازمان استاندارد در زمینه نظارت بر کیفیت و استاندارد مواد غذایی گفت؛ چند سال پیش مدیر کل وقت استاندارد تهران خبر آلودگی برنجهای وارداتی را اعلام کرد اما چند روز نگذشت که وی را با فشارهای وارده بازنشسته کردند.
وی در ادامه تاکید کرد: حتی سازمان استاندارد آلودگی 13 نوع برنج وارداتی را تایید کرد اما بعدا برخی مسئولان مصاحبه کردند و گفتند برنجهای وارداتی آلوده نبوده است.
در همان زمان هم بهادر کاظمی معاون سازمان ملی استاندارد ایران بر کنترل برنجهای وارداتی از مبادی رسمی کشور از سوی سازمان استاندارد و وزارت بهداشت تاکید کرد و گفت مواردی وجود دارد که برنج از مبادی غیررسمی وارد میشود مانند ته لنجیها،که در این حالت ما حضور نداریم و نمی توانیم بگوییم مطلقا مشکلی در محمولههای وارداتی وجود ندارد.
از سال 88 تاکنون تقریبا بحث برنجهای آلوده خارجی در کشور وجود داشته و هرازگاهی با افشاگری مسئولی، تایید و تکذیب ها در فضای رسانهای میپیچد. چندی پیش هم پاپیزاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی کشور از موضعگیری مجلس در برابر خرید 93 هزار تن برنج آلوده اروگوئهای که 33 هزار تن آن در اردیبهشتماه به ایران ارسال شده بود و کشتی حامل آن در بنادر ایران پهلو گرفته بود، خبر داد و اعلام کرد که مانع از تخلیه این محموله و ارسال باقیمانده آن به کشورمان شدهاند.
وی اظهار کرد: قطعاً کمیسیون کشاورزی به موضوع واردات برنج آرسنیکدار ورود پیدا میکند.
*مجلس در انتظار اطلاعات از وزارت بهداشت
شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در این مورد به باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تاکنون براساس بررسیهای انجام شده گزارش مستندی درباره وجود برنجهای آلوده در کشور به دست ما نرسیده است.
شاعری اظهار کرد: مجلس درخواست دریافت گزارشهای مربوط به برنجهای آلوده را از وزارت بهداشت و درمان به عنوان مرجع پاسخگویی ارائه کرده و در انتظار اطلاعات لازم برای بررسی است زیرا مجلس نمیتواند گزارشهای متفرقه را ملاک عمل قرار دهد.
وی با بیان اینکه همیشه کنترلهای لازم توسط وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی بر روی واردات برنج صورت می گیرد، بیان داشت: به صورت کلی واردات برنج و هر نوع محصول دیگری با احتیاطهای لازم انجام میشود و نیازمند آزمایش ضروری است حتی باید کارشناسانی را در کشور مبدأ داشته باشیم تا پایشهای لازم را انجام دهند تا ببینیم برنجها در چه مزرعه و توسط چه افرادی تولید شده و چه سمومی برای آنها استفاده شده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در دولت احمدینژاد رئیس سازمان استاندارد اعلام کرد که برنجهای هندی و پاکستانی آلوده هستند و بعد حرف خود را پس گرفت آیا این تکذیبیه و استعفا به دلیل فشارها بوده است، تصریح کرد: احتمال هر نوع خطر و آلودگی برای محصولات وارداتی وجود دارد اما مستنداتی دال بر تأیید این موضوع تاکنون به دست ما نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: به وزارت بهداشت و درمان هم تأکید کردهایم که در مورد آلودگیهای برنج به فلزات سنگین مثل آرسنیک و همچنین نسبت به واردات برنج تراریخته حساسیت لازم را داشته باشند.
*واردات 400 هزار تُن برنج آلوده در اواخر سال 95 به کشور
عباس پاپیزاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نمایندهای بود که در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از واردات حدود 400 هزار تن برنج آلوده در اواخر سال 95 به کشور خبر داد و گفت: این برنجها کیلویی 1100 تومان خریداری شد و پس از وارد شدن به کشور کیلویی 1800 تومان به دست بنکدار و در نهایت 2800 تومان به دست مصرف کننده رسیده است.
وی تاکید کرد: در آن زمان مسئولان ادعا کردند که برنج را با قیمت پایین به دست مصرفکننده رساندهاند اما این در حالی است که قیمت علوفه در کشور بیش از 1100 تومان است، لذا چگونه میشود برنج کیلویی 1100 تومان خریداری و وارد کشور شود؟
*سخنان از تریبونها مبتنی بر مستندات باشد
البته در ادامه برای پیگیری بیشتر بحث وجود برنجهای آلوده خارجی در کشور به سراغ محمدحسین قربانی نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفتیم، وی در دور نهم مجلس بر روی بحث این برنجها تحقیقاتی انجام داد و سفرهایی هم به کشورهای مبدا واردات برنج داشته است.
وی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن انتقاد از برخی نمایندگان درباره اعلام آلوده بودن برنجهای خارجی در کشور گفت: حرفهایی که از تریبون رسمی زده میشود باید مبتنی بر اسناد باشد تا موجب التهاب در جامعه نشود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه تصریح کرد: ما در مجلس نهم با سازمان غذا و دارو، وزارتخانههای بهداشت، صنایع و همچنین بخش خصوصی تفاهمنامهای را امضاء کردیم که برنج لزوما از هند و ایالتهایی که خاک آلوده ندارند، به کشورمان وارد شود که این کار بسیار خوب برای اولین بار در ایران انجام شد.
قربانی با بیان اینکه قرار شد برنجهای وارداتی از هند در همان کشور مبدأ و در زمان واردات به ایران و همچنین در بازار توسط سازمان غذا و دارو بررسی و نظارت شود، بیان داشت: بنده نمیدانم این بحثها از چه فضایی آغاز شده اما از دوستان میخواهم اگر حرف یا مستنداتی دارند، گزارش های خود را به ما ارائه کنند.
نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: ما در بحث آلوده بودن یا نبودن برنجهای وارداتی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو استناد میکنیم نه به حرفهای داخل کوچه و بازار . بنده تاکنون گزارش رسمی درباره وجود برنجهای آلوده در بازار ندیدهام که بخواهد بر سر سفره مردم قرار بگیرد.
انتهای پیام/