بر اساس اعلام آمار گمرک تعداد قابل توجهی از شترهای وارداتی به کشور از مرزهای سیستان و بلوچستان انجام شده است، استانی که شهرستان دلگان آن به عنوان یکی از قطب های پرورش شتر کشور است.

به گزارش تیتر آزاد  به نقل از دلگان پرس، بر اساس آمار گمرک، در شهریورماه امسال، فهرست واردات عجیب و غریب کشورمان کامل شد چرا که ایتالیا، انگلستان و آلمان توانستند به ایران، شتر صادر کنند.

مطابق آمارهای رسمی، محموله شتر وارداتی از انگلستان در شهریورماه ۱۳۹۷ به وزن ۲۵۴۳۰ کیلوگرم و ارزش ۴۱۹۶۰ دلار بوده است.

محموله شتر وارداتی از ایتالیا هم به وزن ۶۹۱۰ کیلوگرم و ارزش ۱۱۴۰۲ دلار و محموله شتر وارداتی از آلمان به وزن ۲۴۱۹۰ کیلوگرم و ارزش ۳۹۹۱۴ دلار بوده است.

علاوه بر این سه کشور اروپایی، ایران در سال جاری از چین، کره جنوبی، ترکیه، پاکستان، امارات و افغانستان هم شتر وارد کرده است.

در حالی این روزها آمار عجیب واردات شتر به کشورمان مطرح است که بر اساس اعلام مسئولان شهرستان دلگان قطب پرورش شتر کشور است. شهرستانی که شترداران آن از بی توجهی هابه خود گلایه دارند، در سیلاب سال گذشته تعداد زیادی از شترهای دامداران این منطقه تلف شد.

یکی از دامداران این منطقه در گفتگو با دلگان پرس گفت: علی رغم وعده هایی که مسئولان به ما دامداران می دهند، اما تاکنون هیچ کمک و یا تسهیلات بلاعوضی به ما اختصاص داده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس اعلام خود مسئولان که شهرستان دلگان قطب پرورش شتر است، اضافه کرد: اما شترهای این منطقه برای فروش به یزد و سایر استان های کشور صادر می شوند.

بامری با اشاره به اینکه حاشیه جازموریان و حاشیه بیابان های چاهشور شرایط مطلوب برای پرورش شتر دارد، عنوان کرد: اما مسئولان تاکنون منبع یا حوضچه های آبی برای تامین آب شترها فراهم نکرده اند.

این دامدار ادامه داد: شترها برای تغذیه آب به حاشیه روستاها و مناطق مسکونی که آب وجود دارد، می آیند که این امر موجب حوادث رانندگی و تصادفات زیادی در شهرستان دلگان شده است.

وی اظهار کرد: اگر به همین منوال پیش برود و هیچ حمایتی از شتر داران نشود بدون تردید وجود شتر در شهرستان دلگان به جای فرصت، تبدیل به تهدید برای رانندگان خواهد شد.

بامری با بیان اینکه مسئولان باید از پرورش دهندگان شتر به صورت ویژه حمایت کنند، خاطرنشان کرد: تنها در مسابقات و یا جشنواره های شتر سواری از شترداران یاد می شود.

این در حالی است که سال گذشته هوشنگ بامری فرماندار دلگان در نشست شورای اداری این شهرستان که با حضور استاندار سیستان و بلوچستان برگزار شده بود، اعلام کرد: ما توانستیم به قول خود عمل کنیم و در حال حاضر تمام شترها پلاک کوبی شده و دارای شناسنامه و هویت اند.

همچنین بر اساس اعلام پلیس راه برخورد با شتر یکی از علل عمده حوادث و تصادفات جاده ای در شهرستان دلگان و جنوب سیستان و بلوچستان است.

علی ای حال از آنجا که کشورهای اروپایی به علت اقلیم سرد خود، محل زندگی شتر نیستند، مشخص نیست محموله‌های شتر وارداتی از این کشورها در سال جاری چطور صورت گرفته است. شاید بتوان واردات شتر از این سه کشور اروپایی را یکی از ثمرات برجام دانست.

شهرستان دلگان در 475 کیلومتری جنوب غرب شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

انتهای پیام/