روز گذشته شاهد سوال نمایندگان مجلس از وزیر ارتباطات در خصوص اینترنت ملی و صنعت فضایی کشور بودیم، سوالی که اصلاحطلبان شهرستان آزادشهر را به واکنشهای تند علیه اینترنت ملی وا داشت. اصلاحطلبان آزادشهری، شبکه اینترنت ملی را ابزاری برای فیلترینگ اپلیکیشن خارجی معرفی کرده و درصدد اقناع مردم با تکنیک اقناعی ترس می‌باشند. لذا قصد داریم در این یادداشت اینترنت ملی و برخی کاربردهای آن را معرفی کرده و علل واکنش تند برخی از اصلاحطلبان را بررسی کنم.

به گزارش تیتر آزاد، اولین سوالی که در خصوص شبکه اینترنت ملی مطرح است این می باشد که اینترنت ملی چیست و چه کاربردهایی دارد؟!

در پاسخ به این سوال باید گفت؛

۱- شبکه اینترنت ملی، متشکل از بستری سخت افزاری- نرم افزاری برای استقلال اینترنتی کشورهاست که علاوه بر تحت پوشش قراردادن احتیاجات اینترنتی داخلی کشورها، در تعامل با شبکه اینترنت جهانی می باشد و کشورها را از استثمار آمریکا نجات میدهد.

یعنی دیگر آمریکایی‌ها نمی‌تواند با تحریم اینترنت (قطع آن) اقتصاد کشورها را نابود کند زیرا با قطع اینترنت جهانی توسط آمریکا، کشور هدف از ارتباط با کشورهای دیگر تحریم می شود، اما خدمات و فعالیتهای داخلی آن کشور که در بستر اینترنت می باشند بدون خدشه ادامه خواهد یافت.( امروزه بسیاری از خدمات و فعالیتهای اقتصادی و ... بر روی بستر اینترنت انجام می‌شود و وابسته بودن به اینترنت جهانی به مدیریت آمریکا، دست کشورها را زیر سنگ شیطان بزرگ قرار خواهد داد.)

۲- در اینترنت ملی، خدمات و ارتباطات درونی کشورها بر روی شبکه داخلی انجام می شود و این موضوع از خروج ارز از کشورها جلوگیری می‌کند. (در اینترنت جهانی برای اینکه مطالب افراد یک محله به هم منتقل شود، داده‌ها به مرکز اینترنت جهانی در آمریکا رفته و برگشت می‌کند و از سوئیچهای داخلی و خارجی عبور می کند،  این عبور از سوییچهای خارجی برای کشورها هزینه دارد.)

۳- در اینترنت ملی، کشورها به فیلتر مطالب فساد زا مانند عکس و فیلم‌های مستهجن، مطالب منتشره توسط دولتها و رژیم‌های مخالف کشور مورد نظر برای جنگ روانی و برهم زدن امنیت و اقتصاد کشورها (مانند کانال آمد نیوز) و ... نیاز ندارند، زیرا اطلاعات ورودی پالایش شده در اختیار مردم کشور خود قرار می‌دهند.

این یعنی افراد میتوانند آزادانه و با سرعت اینترنتی بسیار بالا با دیگر مردم دنیا ارتباط بگیرند و از فیلمها، علم، تکنولوژی، خدمات و ... موجود در شبکه اینترنت جهانی بهرمند شوند، بدون آنکه ترس از فاسد شدن خود و فرزندانشان داشته باشند. (در پالایش اطلاعات، اپلیکیشنهای خارجی مثل تلگرام، اینستا و ... فیلتر نمی‌شود، بلکه با سرعت بالایی کار خواهد کرد اما کانالها و مطالب ضد اخلاقی و ضد امنیت ملی در آن نمایش داده نمیشود.)

البته شاید این موضوع به ذائقه معتادین به فیلم‌های پورن و ضد انقلاب خوش نیاید. زیرا پالایش اطلاعات، اجازه دسترسی افراد به فیلم پورن و کاناهای معاند خارج از شبکه ملی را نمیدهد.

۴- در اینترنت ملی هزینه استفاده از فضای مجازی بسیار کمتر خواهد شد، زیرا تبادل اطلاعات در سوییچ‌های داخلی انجام می‌شود.

۵- سرعت اینترنت در شبکه اینترنت ملی بسیار بالا خواهد بود.

۶- در اینترنت ملی، خطر به سرقت رفتن اطلاعات مهم کشور و اشخاص در بستر اینترنت، توسط دشمنان خارجی به صفر نزدیک میشود. (در حال حاضر، تمامی اطلاعات مهم و غیر مهم شخصی و غیر شخصی افراد و ... در اختیار آمریکاییها و صاحبان اپلیکیشن‌ها قرار دارد.)

سوال دوم

آیا کشورهای دیگر اینترنت ملی دارند یا این موضوع تنها مختص به ایران است؟!

در پاسخ به این سوال باید گفت، بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا دارای شبکه اینترنت ملی می‌باشند، حتی رژیم غاصب صهیونیستی هم که رفیق شفیق آمریکایی‌ها است، اینترنت ملی دارد و خود را وابسته نکرده است!

باید بدانیم که برنامه شبکه اینترنت ملی در کشور ما از سال ۱۳۸۴ کلید خورده است و به گفته‌ی واعظی سخنگوی دولت تدبیر و امید تا سال ۱۳۹۴ ، ۷۰ درصد شبکه ملی مهیا بوده است. ( منظور از ۷۰ درصد یعنی، فیبرهای نوری برای این منظور در سراسر کشور کشیده شده و بیشتر سخت افزارها مهیا شده است)

از سال ۱۳۹۴ تا کنون، خبری از تکمیل شبکه اینترنت ملی نشده و همچنین صنعت فضایی کشور که تا پیش از دولت تدبیر و امید شتاب زیادی گرفته بود، از شتاب ایستاد و حتی می شود گفت که سلانه سلانه و تلو تلو خوران حرکت می کند. این موضوع داد نمایندگان مجلس را درآورده است.

سوال سوم

چرا صلاح طلبان از سوالات نمایندگان مجلس برآشفته شدند؟!

اولین پاسخ به این سوال می تواند این باشد که آنها درک درستی از شبکه اینترنت ملی ندارند و در خصوص صنعت فضایی نیز دوران پر شتاب گذشته را که هر سال چند پروژه به نتیجه می رسید را فراموش کرده‌اند!

پاسخ دیگر می تواند در نتیجه انتخابات مجلس باشد. 

اول آنکه در این مجلس اصلاح طلبان بخاطر ضعف عملکرد دولت مورد حمایتشان رای نیاورده و در اقلیت می باشند.

این موضوع که دولت مطبوع آنها تمام مسائل کشور را برای بیش از ۷ سال به برجام گره زد و توصیه های رهبر معظم انقلاب را نشنیده گرفت و کشور را دچار خسارت محض نمود و بعد از خروج آمریکا بازهم توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب را نشنیده گرفت و دل به سه کشور اروپایی بست که نتیجه آن رکب خوردن از این مارهای خوش خط و خال شد، امید اصلاح طلبان را برای انتخابات ریاست جمهوری آتی به صفر نزدیک کرده است.

باید گفت، جهرمی این وزیر جوان ارتباطات شاید کرسوی امید آنها برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بود که آن هم با طرح سوال نمایندگان و ضعیف اعلام شدن عملکردش خاموش شد و همین موضوع آنها را عصبانی کرده است.

 وزیری که وظایف ذاتی شغلش، توسط خود و هوادارانش تبلیغ بسیار شد و سعی شد تا وی وزیر عدالت خواه و طرفدار مردم نشان داده شود. در حالیکه وی در وظایف اصلی خود، که از جمله آنها تکمیل شبکه ملی اطلاعات و حفظ شتاب صنعت فضایی کشور بود نمره خوبی کسب نکرده است.

شاید اگر قرار بود وزیران قبلی ارتباطات، کارهای انجام شده توسط خود را هر روز توییت کنند، شاید محبوبیتی صد برابر بیشتر نسبت به وزیر جوان پیدا می کردند.

در آخر از همه می خواهم که در مواجهه با موضوعات مختلف، بجای نگاه حزبی، نگاه ملی، اسلامی داشته باشیم و منافع ملی را بخاطر منافع حزبی نابود نکنیم.

× نکته؛ ما مسلمان هستیم و نماز آیات بر ما واجب است، انجام مسائل دنیوی نباید ما را از فرایز دینی دور کند، ما بر این اعتقادیم که سیاست ما عین دیانت ماست، لذا ۲۰ دقیقه نماز آیات مجلس را با چرتکه مادی نیندازیم.

 

سید مصطفی میرعرب رضی

 

انتهای پیام/