29 سال پس از ورود پرتقالیها به خلیج فارس یعنی در سال ۹۴۲ میلادی قلیان و مصرف آن، در ایران رواج یافت. براساس تحقیقات پزشكان، سرطان های مختلف و حتی تخریب قلب و ریه از عوارض مصرف قلیان است. مسئولین کشور در آخرین تلاشهای خود، برای مبارزه با این عادت اشتباه، کشیدن آن را در مراکز عمومی و قهوه خانه های ممنوع کرده اند.
به گزارش تیترآزاد، بنا به گزارشات مردمی و تحقیقات محلی خبرنگار ما، بعد از ممنوعیت کشیدن قلیان در ملا عام شاهد آن هستیم که تعداد مغازه های فروش لوازم قلیان در آزادشهر رو به افزایش است؟!
تا قبل از این ممنوعیت در شهرستان آزادشهر ۱ مغازه قلیان فروشی به سختی پیدا می شد اما بعد از این قانون، شاهد آن هستیم که روز به روز بر تعداد مغازه های فروش لوازم قلیان افزوده می شود و در حال حاضر بیش از ۷ مغازه در شهر آزادشهر مبادرت به فروش لوازم قلیان و تنباکوی مورد استفاده در آن می کنند.
شاهدان عینی به ما گزارش داده اند، مدتی است در بسیاری از زیر زمینی ها و قهوه خانه های غیر مجاز آزادشهر که بصورت پنهانی مشغول به کار هستند، استعمال قلیان رواج فروان پیدا کرده است.
حال سوالی که ذهن مردم را به خود مشغول کرده آن است، اگر مسئولین، عزم جدی برای مبارزه با مواد مخدر و استعمال قلیان دارند و سلامتی جامعه مورد نظر است، چرا تعداد فروشگاه های لوازم قلیان در آزادشهر بعد از اجرایی شدن این قانون بیشتر شده است و اصناف به آنها مجوز کسب و کار داده است؟!
چرا عزم جدی ای برای جمع آوری قهوه خانه های غیر مجاز در بین مسئولین وجود ندارد؟!
چندی پیش سیدغلامرضا قاضوی معاون فرماندار شهرستان آزادشهر در حاشیه پایانی اجرای برنامه های ویژه هفته مبارزه با مواد مخدر در خصوص مبارزه با استعمال قلیان بیان کرد: قطع قل قل قلیان فقط با خواستگاه مردمی ممکن خواهد بود و از قل قل خواد افتاد. مصرف قلیان و آن هم با شیوه های جدید و توسط جوانان ویزایی برای ورود آنان به مصرف سایر مواد مخدر و بویژه مواد مخدر صنعتی خواهد بود.
قاضوی در ادامه گفت: آگاه سازی و تبلیغات، برای عدم ورود به منطفه ممنوعه بدون خواستگاه مردمی غیر ممکن خواهد بود و فقط جابجایی در محدوده مورد عمل و محل استفاده و تغییر در نوع ومیزان و افزایش هزینه ها و تغییر روش های دستیابی و کسب تامین منابع در نوع تخلفات را درپی خواد داشت.
معاون فرماندار آزادشهر افزود: امروزه مصرف قلیان از مواد سنتی به صنعتی واز قلیان خانه ها وچایخانه ها و کافه سنتی ها به مراکز زیرزمینی، پارکها و حاشیه رودخانه ها و متاسفانه به جمع های گروهی و گاها مختلط رفته است که باید فکری دیگر کرد و با کار کارشناسی، راهکارهای قابل قبول و قابل اجراء، با رضایتمندی حداکثری را پیش بینی، تدوین و اجراء کرد .
همانطور که قاضوی در سخنان خود بیان کردند، فرهنگ سازی و ورود خانواده ها در برچیدن این سنت وارداتی غلط راهکار اصلی مبارزه با مواد مخدر و استعمال قلیان است.
اما به نظر شما، آیا افزایش مغازه های فروش لوازم قلیان ، تبلیغ برای استفاده از آن نیست؟!
آیا یکی از راه های جلوگیری از ترویج کشیدن قلیان، کم کردن و یا عدم افزایش فروشگاه های عرضه لوازم قلیان نیست؟!
متاسفانه مسئولین شهر با رفتارهایی متناقض ، تنها به دادن شعار ممنوعیت و فرهنگ سازی برای عدم استعمال قلیان در بین شهروندان، بسنده کرده اند.
در آخر ما نیز به مانند معاون فرماندار آزادشهر می گوییم: قل قل قلیان ها تنها با خواستگاه مردمی ساکت خواهد شد و مردم نباید تنها به اقدامات مسئولین دلخوش باشند.
امر به معروف و نهی از منکر، راهکاری است که خداوند متعال در قرآن مجید برای جلوگیری از انحراف جامعه به سوی راه های اشتباه معرفی کرده است و اگر این فریضه الهی که جزء فروع دین ما نیز می باشد به دست فراموشی سپرده نشود، بطور حتم مشکلات اجتماعی از جامعه مسلمان رخت برخواهد بست.
انتهای پیام/