رئیس جمهور گفت: بعضی از آدم‌هایی که دقیق نیستند می‌گویند چرا دولت ایران تضمین نگرفت، بزرگ‌ترین تضمین تاریخی را ما گرفتیم این توافق به شورای امنیت سازمان ملل رفت و در آنجا تائید شد.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز (شنبه) مراسم نکوداشت یکصدسال تربیت معلم در ایران با حضور حسن روحانی رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این مراسم از ۶ عنوان کتاب و همچنین تمبر یادبود یکصدسال تربیت معلم رونمایی می‌شود.

روحانی در ابتدای سخنرانی خود با بیان اینکه ما در آستانه ماه رحمت، مغفرت و برکت الهی قرار گرفته‌ایم، گفت: یکی از دلایل عظمت این ماه نزول قران است.قرآن کتاب هدایت انسان‌ها در مسیر سعادت بشریت است. یکی از دلایل عظمت ماه رمضان، شب قدر بوده و تمامی ویژگی‌های بزرگی در ماه رمضان است، ماه صیام، صبر، عبادت، بهار قرآن، ماه نزول قرآن و ماه شب قدر است. مهمترین ویژگی‌هایی که در ماه رمضان وجود دارد به یک نسبتی در مدرسه، کلاس و تربیت معلم هم وجود دارد.

وی افزود: ماه رمضان فضای دلدادگی به حق و فضای توجه به آسمان‌ها است. همچنین ماه تعادل برادری و کنار هم قرار گرفتن است.

روحانی ادامه داد: همه این‌ها در یک حدی در کلاس مدرسه هم می‌تواند باشد و قاعدتاً هست. کلاس درس، کلاس علم و تربیت است. تمام معلمین هم معلم و هم مربی هستند، تمام معلمین مربیان جامعه ما هم هستند. برخی از معلمین در مدرسه محبوب هستند. محبوبیت معلم‌ها مانند هم نیست.

رئیس جمهور تصریح کرد: برخی از معلمین خیلی محبوبیت دارند، ممکن است آن معلمی که محبوبیت دارد معلم ریاضی باشد؛ آن معلم ریاضی است که می‌تواند مربی خوب باشد. او اخلاقش، سخنش، لبخندش، نحوه برخورد و تعاملش با دانش آموزان می‌تواند تربیت کننده باشد.

حجت الاسلام روحانی در ادامه گفت: کلاس باید کلاس برکت، رحمت، مغفرت باشد همانطور که ماه رمضان ماه رحمت، برکت و مغفرت است. کلاس درس می‌تواند برای معلم شب قدر باشد. اگر معلم با رفتارش، اخلاقش، تعلیمش یک نفر را هدایت کند، و اگر کلاس درسی باشد که معلم بتواند روح یک نوجوان و دانش آموز را به سمت خدا متحول کند، این کلاس ارزش شب قدر دارد.

روحانی در ادامه اظهار کرد: شب قدر یک شب است و در آن شب ملائکه رحمت آسمان نازل می‌شوند و عبادت در آن شب به اندازه تمام عمر محسوب می‌شود، کلاس درس هم می‌تواند این چنین باشد.

رئیس جمهور ادامه داد: پیغمبر می‌گوید: به شما شبی معرفی کنم که از شب قدر بالاتر باشد. این روایت راجع به سربازی است که دم مرز ایستاده و از مرز کشورش حفاظت می‌کند. اگر سربازی دم مرز شب را به صبح آورد و از مرز جغرافیایی کشورش حفاظت کرد، پیغمبر می‌گوید شب او از شب قدر بالاتر است.

وی با بیان اینکه معلم همان کسی است که از مرز‌های فرهنگ کشور حراست می‌کند، گفت: معلم از مرز‌های اخلاق کشور حفاظت می‌کند. معلم خوب و معلم وظیفه شناس، ایثارگر، فداکار می‌تواند یک کلاسش و یک درسش به اندازه یک شب قدر در پیشگاه خداوند ارزش داشته باشد؛ جایگاه معلمین جایگاه ویژه‌ای است. اجر و مزد شما با هیچ وسیله مادی قابل جبران نیست.

روحانی بیان کرد: اگر تمام زر یک کشور را در اختیار یک معلم بگذارند باز هم ارزش کار او بالاتر است. اگر کسی معلم من باشد، درسی به من بیاموزد من را بنده زرخرید خود قرار داده است. ارزش این کار با معیار‌های مادی قابل مقایسه نیست.

رئیس جمهور گفت: جایگاه و منزلت معلم همان بود که گفته شد. اولین معلم خداست. خداوند، ائمه هدی، پیامبران، عالمان و صالحان معلم هستند. جایگاه معلم، جایگاه بسیار ویژه‌ای است.

روحانی با اشاره به ویژگی‌های شهید مطهری گفت: آن شهید جزو استثنائات تاریخ روحانیت و دانشگاهیان بود. او بسیار مخلص و دلسوز بود و دائماً نظاره می‌کرد که کجا اشکال و شبهه وجود دارد و کجا ذهن جوانان به انحراف می‌رود تا در مورد آن مقاله بنویسد و سخنرانی کند.


وی ادامه داد: بهترین عزیزا‌نمان را از ما گرفتند در همان سال‌ها و ماه‌های اول انقلاب من در این برهه تاریخی در محضر شما معلمین و اساتید بزرگوار که امسال مصادف به یکصدمین سال آغاز تربیت معلم است می‌گویم که این کار بسیار با ارزش است، چرا که مرکزی که بتواند معلم با اخلاق، پرتلاش تربیت کند و او را به کلاس درس بفرستد.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به نقش معلمین در سرنوشت کشور افزود: تاریخ کشورمان به ما آموخته است که معلمی یک وظیفه بزرگ در مقابل حوادث غیر طبیعی غیر مترقبه در کشور دارد ما در دولت دوازدهم بنا به مصلحت خداوند بالاترین زلزله تاریخ ایران را دیدیم و بعد از آن بزرگترین سیل تاریخ ایران را هم تجربه کردیم.

وی ادامه داد: زلزله کرمانشاه با ریشتر مخرب خود طبق نوشته محققین این رشته طی صد سال گذشته زلزله در این حد سابقه نداشته است و سیل فروردین امسال قطعا در صد سال اخیر در ایران سابقه نداشته است حتی برخی در تاریخ هزار ساله بی‌نظیر می‌دانند تا آنجا که در بعضی از اوقات ۲۸ استان ما درگیر سیل شدند و ما نمی‌دانستیم که با کدام استاندار باید تماس بگیریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: یک زمانی از ظهر تا ۱۲ ونیم شب با استانداران در مورد زلزله صحبت می‌کردم یعنی آخرین تلفن من تا یک نیمه شب طول کشید.

روحانی ادامه داد: اولا در سیل و زلزله معلم باید در کنار مردم و دانش‌آموزان باشد، هم به وزیر هم در جلسه هیئت دولت عرض کردم که اگر در جایی سیل رخ بدهد و مردم روستا‌ها در چادر قرار می‌گیرند یک چادر آن باید متعلق به آموزش و پرورش باشد و باید به نوبت معلمین به آنجا سر بزنند و تقسیم کار صورت بگیرد، ممکن است این کلاس درس یک کلاس معمولی نباشد، اما وقتی معلم هست بچه‌ها احساس آرامش می‌کنند چرا که معلم به آن‌ها دلداری می‌دهد.حضور معلم و استاد دانشگاه در کنار دانشجو بسیار مؤثر است چرا که اگر بچه‌ها ببینند در بیابان رها شدند و یک چادری هست که با امداد‌ها صبح را به شب و شب را به صبح برسانند.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما باید به بچه‌ها مقابله در این مسائل را بیاموزیم البته آموزش‌هایی در این رابطه وجود دارد که باید دقیقتر بشود چرا که مهارت لازم در این مشکلات درد و غم را کم می‌کند.یکی از مهارت‌هایی که مدرسه باید به دانش‌آموز در تمام سطوح باید آموزش دهد اقدامات لازم در هنگام وقوع اتفاقاتی مثل سیل است مسئله بعد مسئله مهارت آموزی برای کار است.

روحانی با اشاره به معضل تحصیلکردگان بیکار افزود: حالا یک کسی با مدرک لیسانس یا بالاتر وارد جامعه می‌شود و منتظر استخدام در وزارتخانه است و اگر هم نشود می‌گوید من بیکارم مگر ما دانشگاه درست کردیم که کارمند اداری درست کنیم مگر هر فرد دیپلم می‌گیرد باید کنکور دانشگاه بدهد حالا قبول بشود یا نشود چه رشته دلخواه خود، چه رشته‌های دیگر چرا باید اینگونه باشد؟

وی در ادامه افزود: مگر در دنیا اینگونه است؟ مگر در جهان غرب و در جهان شرق چنین چیزی وجود دارد؟ مگر بچه‌هایی که مدرسه می‌روند بعدش دانشگاه می‌روند؟ یک تعداد محدودی دانشگاه می‌روند.

روحانی تصریح کرد: ما تصور داریم که هر کس دانشگاه رفت باید لیسانس بگیرد بعد هم ارشد بگیرد بعد هم دکترا بگیرد و در آخر هم بشود دکتر بیکار. اصلا چنین چیزی در دنیا نیست.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: شما در اروپا تعداد محصلین مقطع دکترا به تعداد انگشتان یک دست یا نهایتاً دو دست است، ولی در دانشگاه ما چه خبر است همین طور تحصیل می‌کنند مگر فقط برای خواندن است ما باید در هر مقطعی نیازمندی جامعه را مد نظر قرار بدهیم.
وی ادامه داد: باید محاسبه کرد در یک کارخانه چند مهندس و چند کارگر لازم داریم؟ و همین‌طور در کشاورزی نیز محاسبه شود که چه تعداد متخصص و مهندس لازم داریم؟ همه که نمی‌توانند مهندس کشاورزی شوند؟

روحانی با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی گفت: ما باید به دانش‌آموزان و دانشجویانمان این نکته را بگوییم که تنها راه زندگی استخدام و کارمند شدن نیست ما باید به مهارت اهمیت بیشتری بدهیم آموزش و پرورش با شراکت وزارت‌کار این کار را انجام دهد.

وی ادامه داد: ما در پایان دوره متوسطه یک شخص را تحویل جامعه بدهیم که هم دیپلم داشته باشد و هم دستان و ذهنش پرمهارت باشد در این رابطه با همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش صحبت کردیم ما در دانشگاه و مدرسه با یک شیوه نقد کردن را باید آموزش دهیم.

روحانی با بیان اینکه مبنای اولیه تحریم کشور‌های قلدر جهان در ذهن افکار عمومی جهان اینگونه مطرح کردند که ایران کشوری خطرناک و بدنبال بمب اتم بوده و با این بمب می‌خواهد برخی از کشور‌های جهان را با خاک یکسان کند، گفت: بدترین قطعنامه تاریخ شورای امنیت قطعنامه ۱۹۲۹ را علیه ایران تصویب کردند.

رئیس جمهور بیان داشت: از ابتدای که دولت یازدهم آمد، سخنانمان با مردم این بود که امکان دارد که هم ما علم اتم و هم فناوری اتمی داشته باشیم و هم به دنیا اعتماد دهیم که ما برای شما خطرناک نیستیم، این عنوان که هم سانتریفیوژ می‌تواند بچرخد و هم اقتصاد کشور را که این شعار اصلی من در تبلیغات انتخاباتی بود.

وی اضافه کرد: مردم آمدند رای دادند؛ اینکه چرا رای دادند وارد آن نمی‌شوم، اما یکی از دلایلش این بود که مردم رای دادند و گفتند ان‌شاءالله این دولت با زبان دیپلماسی، منطق و استدلال می‌تواند دنیا را از این تصمیم غلطش برگرداند و شرایط کشور را عادی کند.

روحانی اظهار داشت: ما با این صحنه وارد مذاکرات شدیم. در ۱۰۰ روز اول دولت یازدهم توانستیم توافق موقت را انجام دهیم که معروف به توافق ژنو شد. توافق اجمالی با دنیا انجام دادیم و بخش بزرگی از پول‌های بلوکه شده ما هم آزاد شد و هر ماه ۷۰۰ میلیون دلار پول ما آزاد می‌شد و دیدید که ما دنبال آن بودیم که قیمت ارز را بالا ببریم جامعه می‌آورد پایین حریف نمی‌شدیم ما می‌گفتیم ارز ۳۰۰۰ تومان، اما مردم می‌گفتند ارز ۲۰۰۰ تومانی.

وی بیان داشت: رئیس بانک مرکزی می‌خواست این قیمت را بالا ببرد، اما ناتوان بود. چرا؟ چون امیدی که مردم پیدا کرده بودند و دلاری که وارد کشور می‌شود و همه منابع داشت آزاد می‌شد. در مرحله دوم به سراغ توافق دائم رفتیم توافق دائما در سال ۹۳ امکان‌پذیر بود دو کشور تلاش کردند که این توافق به عقب بیفتد یا نشود یکی اسرائیل بود یکی عربستان

رئیس قوه مجریه گفت: هم اسرائیلی‌ها به وین رفتن هم وزیر خارجه عربستان؛ نگذاشته‌اند توافق که قرار بود دو روز بعد دائمی اجرا شود و آمریکایی‌ها هم یک بهانه‌ای آوردند. تقریبا ۶ الی ۷ ماه این مرحله عقب افتاد و بحث‌های بسیار پیچیده‌ای شد که با آن‌ها به توافقی رسیدیم که اسمش توافق هسته‌ای شد.

روحانی اضافه کرد: با یک مشکلاتی در دی ۹۴ توافق هسته اجرایی شد. توافق در بیست و ششم دی ماه سال ۹۴ با ۶ کشور بزرگ دنیا نهایی شد. این توافق به ما می‌گفت که تضمین ندارد ما می‌گفتیم این را در شورای امنیت سازمان ملل می‌بریم و قطعنامه الزامی می‌کنیم در کشور خیلی به ما می‌گفتند شما ساده هستید، اما ۵ روز بعد از این توافق به شورای امنیت رفت و با یک قطعنامه‌ای الزامی شد، یعنی همه دنیا این را امضا کرد.

رئیس جمهور با اشاره به این نکته که بعضی از آدم‌هایی که دقیق نیستند می‌گویند چرا دولت ایران تضمین نگرفت، تصریح کرد: بزرگ‌ترین تضمین تاریخی را ما گرفتیم این توافق به شورای امنیت سازمان ملل رفت و جامعه جهانی آن را تایید کرد وقتی این عملی شد شما تحول را در کشور دید.

وی گفت: فروش نفت ما در روز ۱ میلیون بشکه اضافه شد و در عرض چند ماه به بالای ۲ میلیون بشکه نفت رسید. توانستیم بازار نفت که خیلی‌ها می‌خواستند نگذارند را بگیریم. همه شرکت‌ها به ایران هجوم آوردند، آنقدر صف بود هتل‌های تهران جا نبود، عده‌ای که مخالف برجام بودند نیز خیلی عصبانی بودند و شب خوابشان نمی‌برد و می‌گفتند که چرا این همه به تهران می‌آیند و صف بستند مگر چه خبر است؟

روحانی افزود: برای اینکه مردم بدانند، حدود صد میلیارد دلار اعتبار بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ جهانی نسبت به ایران تعهد کردند، یعنی می‌توانست همه تولید و توسعه کشور را متحول کند.

وی ادامه داد: عصبانیت تندرو‌های آمریکا، اسراییل و عربستان البته یکی دو کشور دیگر هم هستند که خیلی قابل ذکر نیستند، با همه توان راه افتادند و به آمریکایی‌ها گفتند شما اول بنا بود نگذارید ایران کار هسته‌ای انجام دهد، تسلیم شدید، ایران که کار هسته‌ای خودش را انجام می‌دهد، نطنز و فوردو که کار می‌کنند. شما که بنا بود درب فوردو را برای همیشه تخته کنید که نتوانستید، قرار بود سانتریفیوژ را جمع کنید این را هم که نتوانستید. شما بنا بود در زمینه R&D و توسعه و تحقیق جلوی ایران را بگیرید که تسلیم شدید و قبول کردید که ایران IR۶ و IR۸ بسازد. پس شما چه کردید و چه قدمی انجام دادید؟

رئیس جمهور افزود: تبلیغ کردند که آمریکا بدترین توافق تاریخی را با ایران انجام داده و این جماعتی که امروز در آمریکا سر کار آمده اند در همان دوره انتخابات شروع کردند و گفتند که اگر ما پیروز شویم این توافق را از بین می‌بریم. پول انتخابات تبلیغات انتخابات را هم عربستان هم اسراییل هم یهودی‌های آمریکا و هم تندرو‌ها و نژادپرست‌ها انجام دادند، زیرا دیدند که یک پیروزی بزرگ و عظیمی را ایران به دست آورده است.

روحانی گفت: مقامات این دوره آمریکا پس از انتخابات گفتند از برجام خارج می‌شوند، آن‌ها می‌خواستند سایر کشور‌های عضو را نیز با خود از این توافق خارج کنند. آن‌ها استدلال می‌کنند که برجام سه نقص دارد؛ اول آنکه ساخت موشک آزاد است و ایران می‌تواند به موشک سازی خود ادامه دهد، دوم آنکه بعد از چند سال از توافق، ایران می‌تواند بطور آزادانه برنامه هسته‌ای خود را ادامه می‌دهد و سوم آنکه راجع به فعالیت منطقه‌ای ایران چیزی نیامده است و ایران در تمام منطقه حضور دارد.

رییس جمهور گفت: آمریکایی‌ها در مورد این استدلال‌ها و موضوعات رفتند ۶ ماه با اروپایی‌ها کار کردند مذاکره کردند، اما نتوانستند راه به جایی ببرند.

روحانی اظهار داشت: آمریکایی‌ها ناچار شدند تنهایی از برجام خارج شوند. این کار سختی برای آمریکا بود، آمریکا می‌خواست با اروپا، روسیه و چین از برجام خارج شوند، اما حریف نشد و بعد آمدند به دنبال این تحریم‌های یکجانبه را علیه ایران وضع کردند. در این تحریم‌های یک جانبه، دولت‌ها با آمریکا همراهی نکردند، اما متاسفانه شرکت‌ها در برابر آمریکا تسلیم شدم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز در برابر آمریکایی که عهد و پیمان خودش را زیر پا گذاشته و بر خلاف همه مقررات بین المللی به شرکت‌ها و بانک‌ها فشار می‌آورد که با ایران کار نکنند و نفت ایران را نخرند. هدف نهایی آمریکا این است که ایران با عظمت و ایران مستقل و ایران تاثیرگذار در منطقه و جهان برای آمریکایی‌ها غیرقابل تحمل است. آمریکا یک ایران می‌خواهد شبیه چهل سال پیش؛ به ما کمک کند به شرط اینکه ما تسلیم باشیم.

وی گفت: اساس انقلاب ما برای استقلال بود و برای این بود که با رای مردم، کشور اداره شود نه با فشار دیگران. برای این کار چند کار را آمریکا انجام می‌دهد اول می‌خواهد ارز ایران را کاهش دهد اگر کاهش دهد باید نیاز به ارزش هم کاهش پیدا کند این‌ها دنبال این بودند که ارز را بالا ببرند و قیمت‌های عجیب و غریبی در ذهنشان بود ما باید چه کار کنیم ما باید درآمد ارزی مان را اضافه کنیم و مخارج ارزی مان را کم کنیم هیچ راه دیگری وجود ندارد.

روحانی بیان داشت: الان چهار سال است که گندم وارد نمی‌کنیم. قبلاً در یک مقطعی ۶ میلیون تن گندم وارد کردیم و بزرگترین وارد کننده گندم در دنیا بودیم در همان سال اولی که در دولت یازدهم امدیم ما ۶ میلیون تن گندم وارد کردیم. امسال گندم زیادی می‌توانستیم صادر کنیم یک مقداری سیل صدمه زد و ان‌شالله گندم به اندازه نیاز داریم و برای خرید نیازی نداریم.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما در روز، ۱۲ میلیون لیتر گازوئیل وارد می‌کردیم، اما امروز گازوئیل وارد نمی‌کنیم و می‌فروشیم و صادر می‌کنیم. ما روزی ۶ تا ۷ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کردیم، اما امروز بنزین وارد نمی‌کنیم و در بنزین خودکفا هستیم. یک مقداری مردم اگر در مصرف آن صرفه جویی کنند حتی می‌توانیم صادر هم بکنیم.

رییس قوه مجریه تاکید کرد: باید درآمد ارزی کشور را نیز باید افزایش دهیم سال گذشته حدود ۴٣ میلیارد دلار درآمد ارزی غیرنفتی و تقریبا به همین اندازه درآمد نفتی داشتیم. آمریکایی بدنبال کاهش درآمد‌های نفتی و غیرنفتی ما هستند؛ ما باید با افزایش تولید و صادرات محصولات کشور و ذخیره کردن و فروش فرآورده در مقابل توطئه‌های آمریکا و تلاش آن‌ها برای جلوگیری از فروش نفت بایستیم.
روحانی در پایان گفت: آمریکا برای زمین زدن جمهوری اسلامی ایران به دنبال اختلاف‌افکنی و چند دستگی در کشور است تا با هم بجنگیم و علیه هم پرونده‌سازی نماییم، الان مقداری وضع در این حوزه در کشور بهتر شده اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم و متأسفانه برخی باور ندارند که ما در جنگ سیاسی، اقتصادی و روانی با آمریکا هستیم و همه باید به این باور برسیم.

انتهای پیام/