کارشناس مسائل سیاسی گفت : اینستکس هیچ فایده ای برای ایران ندارد و اروپاییان با این هدف این ساز و کار را طراحی کردند که هزینه خروج از برجام را به گردن ایران بیاندازند.

به گزارش تیتر آزاد، صادق‌کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره اینستکس و تاثیر آن بر شرایط اقتصادی کشور اظهارداشت: حتی سازش کارترین افراد هم اینستکس را نپسندیدند و این نشان می دهد که این چه ساز وکار نامناسب و ناکارامدی است؛ اینستکس بیشتر یک مکانسیم و رفتار تحقیر آمیز است تا یک مکانیسم اقتصادی.

وی با بیان اینکه اینستکس حرکتی برای حفظ برجام است تصریح کرد: مدافعان سرسخت برجام هم که حاضرند برای بقای آن هر کاری کنند، اینستکس را نپذیرفتند، به تعبیری در مورد این ماجرا می توان گفت که "این چه عزاییست که مرده شور هم گریه می کند ".

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: اگر ساز و کار اینستکس اجرایی شود ممکن است به ازای هر ایرانی به اندازه 20-10تومان غذا وارد کشور شود در حالی که در برنامه نفت در برابر غذا عراق که به دنبال تحریم های سازمان ملل بر ضد عراق به اجرا در آمد، عراق می توانست به اندازه غذای مورد نیازکشور نفت بفروشد.

کوشکی ادامه داد: همانطور که اعلام شد اینستکس قصد دارد با سرمایه 3 میلیون یورویی راه اندازی شود اگر این مبلغ بین 80 میلیون جمعیت ایران تقسیم شود حتی هزار تومان هم به هر ایرانی نخواهد رسید که این سازکار برای ایران تحقیر آمیز است.

بدعهدی های اروپا ربطی به تهدیدات و اجازه آمریکا ندارد

وی با بیان اینکه اروپاییان اصلا به دنبال اجرای تعهدات برجامی خود نبودند تصریح کرد: این تعبیر غلط است که امریکا به اروپاییان اجازه نداده برجام را اجرا کنند در حقیقت آنان هیچ وقت مایل به انجام تعهدات برجامی خود نبودند و بد عهدهای آنان ربطی به آمریکا ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اتحادیه اروپا به دلیل اینکه اطمینان دارد ایران اینستکس را با این ساز و کار نمی پذیرد ، با این کار قصد دارد اینگونه نشان دهد که اروپا عهد شکنی نکرده و ایران خودش از برجام خارج شده است؛ و این یک جور تله و جنگ روانی است.

اروپا به دنبال اجرایی کردن مکانیسم ماشه علیه ایران است

کوشکی همچنین مطرح کرد: برخلاف ایران، بود و نبود اینستکس برای اروپا مهم است چرا که اتحادیه اروپا شروط خود را در قالب این سازوکار پیشنهاد داده و این ساز و کار بهانه‌ای است تا اگر ایران آن را نپذیرفت، با قطعنامه 2231 و از طریق مکانیسم ماشه اقداماتی علیه ایران انجام بدهند.

وی توضیح داد: قطعنامه 2231جایگزین همه قطعنامه‌های سابق شورای امنیت در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران گردید و آن قطعنامه برجام را تأیید کرد و مکانیسم ماشه بخشی از توافق هسته‌ای برجام است که در صورت برگشت ایران از تعهداتش تحریم‌های سازمان ملل علیه کشور مجددا فعال می شود.

وی با بیان اینکه اروپاییان به علت این که ایران پیشنهادات انان را نپذیرفته، شش قطعنامه تحریمی که در گذشته شورای امنیت علیه ایران صادر کرده است را همزمان اجرا می‌کنند تصریح کرد: هیچ کسی تا به امروز، حتی طرفداران برجام و اعضای دولت هم از اینستکس دفاع نکرده است.

کوشکی در پایان با بیان اینکه چرا که این معامله هیچ فایده و خروجی برای ایران ندارد، تأکید کرد: اگر اینستکس اجرا شود هیچ تاثیری برای ایرانیان ندارد و این سازوکاری است که اروپا آن را طراحی کرده تا گناه خروج از برجام و نقض آن را به گردن ایران بیاندازند.

انتهای پیام/