روزنامه ایندیپندنت با استناد به یک گزارش معتبر سالانه، از فهرست قدرتمندترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸ رونمایی کرد.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت، گزارش معتبر «یو اس نیوز اند ورلد ریپورت» در سال 2018 همچون گذشته 80 کشور مختلف جهان را بر اساس قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی آنها رتبهبندی کرده است. بر اساس این گزارش، آمریکا امسال هم به عنوان قدرتمندترین کشور جهان معرفی شد. این در حالی است که برخی از کشورها در رتبهبندی امسال در مقایسه با سال گذشته به جایگاه بالاتری صعود و برخی دیگر به جایگاه پایینتری تنزل پیدا کردهاند.
در این فهرست ایران در مقایسه با سال 2017 به رتبه بالاتری صعود کرده و جایگاه سیزدهم این جدول را به خود اختصاص داده است. بر اساس این گزارش، ایران یکی از بزرگترین اقتصادهای خاورمیانه است و به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک و داشتن ذخایر نفتی فراوان، علاقه و توجه کشورهای قدرتمند جهان را به خود جلب کرده است.
در گزارش امسال «یو اس نیوز اند ورلد ریپورت»، 5 کشور اول قدرتمند جهان به ترتیب عبارتند از:
1.آمریکا: این کشور با توجه به بودجه نظامی هنگفت خود، رتبه نخست کشورهای قدرتمند جهان را از آن خود کرده است. این در حالی است که چالشهای داخلی از جمله تنشهای نژادی و نابرابری به این کشور آسیب زیادی وارد کرده است.
2. روسیه: این کشور یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان را دارد. روسیه همچنین در حوزه نظامی هم سرمایهگذاریهای زیادی کرده است. این کشور در سال 2016، 5.4 درصد از تولید ناخالص داخلیاش را صرف امور دفاعی کرد.
3. چین: سرعت رشد اقتصادی چین بسیار زیاد است، اما همچنان بسیاری از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. بر اساس این گزارش، این کشور به دلیل برخی سیاستهایش مورد انتقادهایی در جهان قرار گرفته است.
4. آلمان: رتبه آلمان در سال جاری میلادی افزایش یافته و توانسته جایگاه انگلیس را از آن خود کند. آلمان که محبوبترین کشور در اتحادیه اروپاست، یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان را دارد.
5. انگلیس: به دنبال تشدید تنشها درباره برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)، رتبه این کشور در مقایسه با سال گذشته میلادی، یک پله تنزل پیدا کرده است.
در فهرست قدرتمندترین کشورهای جهان، ترکیه هم پس از ایران قرار گرفته و جایگاه چهاردهم را از آن خود کرده است. سوئیس، ایتالیا و سوئد هم در رتبهبندی سال 2018 به ترتیب جایگاههای هفدهم، هجدهم و نوزدهم را به خود اختصاص دادهاند.
در این رتبهبندی جایگاه پاکستان در مقایسه با سال گذشته میلادی دو پله سقوط کرده است. افزایش بیثباتی و مشکلات مرزی پاکستان با هند از جمله دلایل سقوط جایگاه این کشور بوده است. پاکستان یکی از جوانترین کشورهای جهان است که بیشتر شهروندان آن را افراد زیر 22 سال تشکیل می دهند.